R. K. | 19. 9. 2022, 14:46

Angleži razgrabili sestavine za kraljičin najljubši koktajl: imamo recept

Profimedia/fotomontaža

Elizabeta II. je v priljubljeni pijači najraje uživala pred kosilom, podoben okus pa je menda imela njena mati, ki jo je prav tako oboževala.

Marikateri Britanec se je očitno odločil v čast kraljice Elizabete II. dvigniti kozarec. Posledično so pred pogrebom priljubljene monarhinje v angleških prodajalnah razprodali kraljičino najljubšo alkoholno pijačo - koktajl gina in pijače, ki se imenuje Dubonnet. Obojega trenutno ni mogoče dobiti niti v supermarketih niti s spletnim nakupom.

Dubonnet je francoski aperativ na osnovi vina. Oglašujejo ga kot sladko vino z grenkimi notami, narejeno iz mešanice vina, zelišč, začimb in kinina. Pijačo je prvi izdelal francoski trgovec z vinom in kemik Joseph Dubonnet, sprva pa je bila mišljena kot zdravilo proti malariji za francoske vojake. Prvič so jo razprodali že junija, ko so britanci praznovali krajičinih 70 let na čelu monarhije.  

Kako pripraviti kraljevski koktajl?

V kotajlu z Dubonnetom je kraljica pila gin Gordon's London Dry Gin, ki ga po besedah proizvajalcev že 250 let destilirajo po strogih standardih. Pijača, za katero po besedah proizvajalcev ročno naberejo brinove jagode, koriander in angeliko ter sladki koren, je zmešana po skrivnem postopku, med Angleži pa si je prislužila sloves najboljšega gina.  

Za pripravo kraljevskega koktajla je treba zmešati omenjeni gin in pijačo Dubonnet, dodati led ter mešanico okrasiti z rezino limone, iz katere smo prej odstranili peške. 

Britanski mediji pišejo, da je preminula monarhinja v koktajlu najraje uživala pred kosilom. Poleg nje ga je oboževala tudi kraljica mati, ki je preminila leta 2002.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.