J. Z. | 19. 9. 2022, 12:57

Kate Middleton za pogreb kraljice Elizabete izbrala biserno ogrlico s prav posebnim pomenom

Twitter/RoyallyKate
Kate Middleton za pogreb kraljice Elizabete izbrala biserno ogrlico s prav posebnim pomenom (foto: Twitter/RoyallyKate)

Valižanska princesa je za zadnje slovo od dolgoletne britanske monarhinje izbrala eleganten črn plašč in klobuk, videz pa je zaokrožila z nakitom, ki je požel veliko pozornosti. Številni so namreč prepričani, da je pripadal nekomu drugemu.

Britanska kraljeva družina je na zadnjo pot pospremila pokojno britansko kraljico Elizabeto II. Ženske so se odele v elegantna črna oblačila, a ena od družinskih članic je izstopala z izbiro nakita. Številnim se je ob ogledu televizijskega prenosa pogreba zdelo, da so biserno ogrlico, ki jo je Kate Middleton nosila ob tej priložnosti, že nekje videli. 

Kate se je na pogrebu, ki se ga je udeležilo več kot 2000 ljudi, pridružila princu Williamu, z njima pa sta bila tudi njuna najstarejša otroka - devetletni George in sedemletna Charlotte. Črno obleko je skombinirala s plaščem iste barve, na glavi pa je imela klobuk s tančico. To članice kraljeve družine običajno nosijo na pogrebnih slovesnostih, poročajo britanski mediji. 

A največ pozornosti je požela biserna ogrlica z diamantom. Gre za ogrlico, ki jo je nosila že princesa Diana in je bila v lasti pokojne kraljice. Prav to isto ogrlico je valižanska princesa izbrala ob dogodku ob 70. obletnici zakona kraljice Elizabete in princa Filipa. Nosila jo je tudi na pogrebu princa Filipa v lanskem letu. Zanjo ima poseben pomen, zato se poznavalci ne čudijo, da jo je izbrala tudi za tako pomemben dogodek. 

Twitter/TheModestGoddes

Kraljici Elizabeti II. je ogrlico podarila japonska kraljica v 70. letih prejšnjega stoletja, pokojna kraljica pa jo je nosila ob številnih pomembnih proložnostih, med drugim na 70. rojstnem dnevu takratne predsednice vlade Margaret Tatcher leta 1995. Kasneje si jo je večkrat sposodila tudi princesa Diana

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.