K. Ž. | 9. 4. 2024, 08:50

Premišljena prevara ali zgolj nesojena ljubezen? Neverjetno, kolikokrat se je ženska ločila od istega moža

Profimedia

Primer dvanajstih ločitev med upokojenim voznikom tovornjaka in isto žensko je obravnavalo vrhovno sodišče.

Štajerka se je že dvanajstkrat ločila od istega moškega. Toda prav to je tisto, zaradi česar je zdaj pred sodnikom primer, ki ga verjetno še nikoli ni bilo. Kajti namesto poročne prevare je to lahko ločitvena prevara.

Toda, kaj se je zgodilo? Leta 1982 se je ženska poročila z drugim možem. Prvi je umrl leto prej, zato je bila v tem času upravičena do vdovske pokojnine, poroča oe24. Toda njen drugi zakon ni trajal dolgo časa. Po šestih letih je sledila ločitev, saj naj bi delo njenega moža, ki je delal kot voznik tovornjaka, povzročil veliko težav v razmerju. Po ločitvi je Štajerka ponovno pobrala vdovsko pokojnino.

Še enajst ločitev

Od leta 1988 pa do 2019 je prišlo še do enajst porok in prav toliko ločitev, vedno z istim moškim. Vmes pa je ženska prejemala vdovsko pokojnino. Nazadnje je bil moški upokojen že 15 let, zato njegova služba ni mogla biti več razlog za ločitev. Pokojninska zavarovalnica od takrat tudi zavrača izplačilo vdovske pokojnine.

Toda ženska ni želela odnehati, zato se je obrnila na sodišče. Čeprav je sodišče njeno pritožbo sprva zavrnilo, je to ni ustavilo. Zavarovalnico PVA je nato zvlekla še na vrhovno sodišče, a tudi tam so jo zavrnili ter poudarili, da je bilo njeno početje v zadnjih letih izkoriščevalsko. Tako je ženska zdaj ostala brez moža in brez vdovske pokojnine.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord