K. Ž. | 4. 4. 2024, 11:30

Mama lastnim hčerkam pobrala dediščino v višini 58.000 evrov

Profimedia

Katherine Hill in njen 93-letni oče Gerald sta obtožena zlorabe svojega položaja kot skrbnika denarja deklet.

Mama Katherine Hill je stopila pred sodnika, kjer se brani obtožbe, da je svojim hčerkam ukradla dediščino v višini približno 58.000 evrov. Hillova in njen oče Gerald naj bi zlorabila svoj položaj skrbnikov in vzela vsak cent, ki ga je dekletom zapustila pokojna babbica.

Bančni račun je bil odprt na ime obtožencev, nanj pa je bilo naloženih približno 58.000 evrov. V nekaj več kot enem letu je bil račun izpraznjen. Nekaj tisoč evrov je bilo dvignjeno v gotovini, kje pa je zdaj ta denar, pa ostaja neznanka, poroča WalesOnline. 53-letna Katherine in 93-letni Gerald Hill obtožbo zanikata.

Profimedia

Pokojnica Margaret Hill je umrla leta 2013 ter zapustila oporoko, v kateri je pisalo, da mora iti 58.000 evrov v varčevalni sklad za njene vnukinje, do katerega lahko dostopajo po dopolnjenem 25. letu starosti. Odvetnica je sprva za skrbnico računa poimenovala Katherine, kasneje pa je sporazumno skrbnik postal Gerald Hill.

Katherine Hill je namreč proti nasvetu odvetnika, naj denar vloži v primerno naložbo, preprosto odprla račun pri banki Barclays Everyday Saver v Pontardaweju in gor naložila denar. Obtoženka je tako imela takojšen dostop do računa, oba pa sta imela tudi bančno kartico. V nekaj več kot 12 mesecih sta nato obtožena opravljala velike gotovinske dvige ter bančna nakazila.

Oba ujeta na laži

Goljufija je ugledala luč sveta, ko je leta 2018 ena od hčera zaprosila za predčasen dostop do svojega deleža sredstev, saj je s partnerjem želela kupiti hišo. Odvetniki so začeli civilno preiskavo sklada, nato pa je bila poklicala policija. Katherine Hill se je sicer zagovarjala, da ni vedela ničesar o gotovinskih dvigih, dokler ji oče ni povedal, da je dvigoval denar in ga dal v poštni nabiralnik svojih vnukinj. Gerald Hill je svoja dejanja upravičeval s tem, da je to storil, ker so njegove vnukinje nadlegovale hčer za denar. Vnukinje sicer trdijo, da tega denarja niso prejele.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol