28. 11. 2023, 09:11 | Vir: STA

Bela hiša v vsem svojem sijaju: krasi jo skoraj 100 božičnih dreves (FOTO)

Profimedia

Bela hiša se je spremenila v praznično pravljico z 98 božičnimi drevesi, 34.000 okraski, 72 venci in okoli 142.000 lučkami. Prva dama Jill Biden si je za letošnjo temo izbrala geslo Čarovnija, čudeži in veselje, s čimer želi spodbuditi obiskovalce, da sprejmejo svojega notranjega otroka. 

Prva dama je božično okrašeno Belo hišo, za katero je navdih črpala v otroškem navdušenju nad prazniki, predstavila v ponedeljek. Otroci se namreč v tem obdobju popolnoma prepustijo lepoti in bogastvu, ki jih obdaja, srca pa imajo odprta za čarobnost, čudeže in veselje praznikov, je pojasnila Jill Biden.

Belo hišo je več dni okraševalo kar 300 prostovoljcev.

Belo hišo je več dni okraševalo kar 300 prostovoljcev.

Profimedia

Rezidenco ameriškega predsednika je en teden okraševalo več kot 300 prostovoljcev. Prva dama se jim je v ponedeljek zahvalila za njihov trud. V tem času jim je uspelo spremeniti uradno jedilnico v Božičkovo delavnico, Kitajska soba je postala slaščičarna, polna tort, medenjakov in piškotov, v Vzhodni sobi pa so postavili jaslice in adventni koledar.

V Modri sobi stoji uradno božično drevo Bele hiše, 5,6 metra visoka fraserjeva jelka, ki sega skoraj do stropa. Na tradicionalno okrašenem drevesu so imena vseh ameriških zveznih držav in teritorijev, pod jelko pa kroži otroški vlakec.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by First Lady Dr. Jill Biden (@flotus)

Letošnja posebnost je Bela hiša iz medenjakov. Za njeno izdelavo so potrebovali 40 pladnjev sladkega testa za piškote, 40 pladnjev testa za medenjake, 41 kilogramov sladkorne mase, 17 kilogramov čokolade in 23 kilogramov glazure.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol