D. D. | 5. 10. 2023, 08:48 | Vir: STA

Beneška tragedija nekdanjega upa Hajduka: nogometaš v hudi prometni nesreči avtobusa ostal brez noseče žene (FOTO)

Profimedia/Facebook/Antonela Baković/posnetek zaslona/fotomontaža

Na novico o smrti mlade hrvaške državljanke se je odzval tudi hrvaški premier Andrej Plenković.

Po nesreči avtobusa v Mestrah pri Benetkah, v kateri je v torek umrlo 21 ljudi, 18 pa jih je bilo poškodovanih, so pristojni identificirali vse žrtve. Identifikacija je bila zahtevna, saj številni potniki pri sebi niso imeli dokumentov.
V nesreči je življenje izgubilo devet Ukrajincev, štirje Romuni, trije Nemci, italijanski voznik, dva Portugalca, južnoafriški državljan in hrvaška državljanka, je sporočil tiskovni predstavnik beneškega župana Luigija Brugnara.

Zaradi nesreče so oblasti v Benečiji razglasile tridnevno žalovanje, medtem ko je senat v Rimu umrle v sredo počastil z minuto molka. Nesreča je v Italiji sprožila burno razpravo o varnosti v cestnem prometu, češ da je bila ta zaradi pomanjkanja naložb v varnostno opremo in slabega vzdrževanja le vprašanje časa.

Umrla tudi nosečnica

Med žrtvami prometne nesreče sta bila tudi dva hrvaška državljana, mladoporočenca 24-letna Antonela in 24-letni Marko, oba iz Splita, poroča Index. Poročila sta se pred slabimi tremi tedni, v Benetke pa sta odpotovala na poročno potovanje. Marko Baković, ki je poklicni nogometaš (nekoč se je kalil pri kultnem Hajduku, zdaj je član kluba HNK Sloga Mravince), je bil po nesreči v smrtni nevarnosti, a zdaj naj bi bilo njegovo stanje stabilno. Medtem ko Antonela nesreče ni preživela. Tragična nesreča pa Marku ni vzela samo žene, temveč tudi otroka, mlada Splitčanka je bila namreč v petem mesecu nosečnosti

Na tragično nesrečo in novico o smrti mlade hrvaške državljanke se je odzval tudi hrvaški premier Andrej Plenković. "V prometni nesreči v Italiji sta bila udeležena dva hrvaška državljana, en od njiju je na žalost umrl, druga oseba pa je hudo poškodovana, a je njeno stanje stabilno," je zapisal na družbenem omrežju X.  

Tožilstvo v Benetkah je ugotovilo, da avtobus pred padcem z nadvoza ni trčil v drugo vozilo. Vzrok za nesrečo medtem ostaja neznan, mediji pa ugibajo, da je voznik zaradi nenadne slabosti izgubil nadzor nad vozilom.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol