J. Z. | 3. 8. 2022, 08:00

Še nimate rezervacije za dopust na Hrvaškem? Morda bo cenejše, če najamete cel čoln

Shutterstock/posnetek zaslona/fotomontaža

Imate še nekaj dni dopusta in bi se radi prihodnji teden ohladili v Istri? Če še niste poiskali prenočišča, boste morali seči globoko v žep, saj je večina nastanitev že zapolnjenih. 

Hrvaški turizem po dveh letih, ki jih je zaznamovala pandemija, beleži izjemne rezultate. Tamkajšnji turistični delavci se nadejajo, da bodo letos ustvarili rekordnih 10,5 milijarde evrov prihodkov.

Njihove nastanitve so namreč zapolnjene skoraj do zadnjega kotička. Za tiste, ki bi se želeli v zadnjem trenutku odločiti za dopust pri južnih sosedih, pa imamo slabe novice. Na spletnih iskalnikih nastanitev Airbnb in Booking smo preverili, kje se gibljejo cene prostih apartmajev.

Iskali smo apartma za dve osebi za prihodnji teden, po možnosti s spalnico in dnevno sobo v okolici Poreča. Kaj hitro pa smo ugotovili, da bomo le težko našli namestitev, za katero nam ne bi bilo treba odšteti celega premoženja. 

Airbnb/posnetek zaslona

Airbnb nam namreč za prihodnji teden ponudi le še dve nastanitvi v Poreču, pa še ti dve sta daleč od mestnega jedra. Manjše stanovanje z eno spalnico in eno kopalnico, za katero bi morali odšteti 212 evrov na noč in pa nekoliko novejše stanovanje bližje morju.

Airbnb/zajem zaslona

A v tem primeru bi morali za stanovanje s tremi spalnicami in tremi kopalnicami odšteti kar 2.465 evrov na noč. Za ves teden dopusta za tri osebe bi to naneslo kar 17.335 evrov

Airbnb/zajem zaslona

Na voljo le še malo izbire 

Nekaj več uspeha smo imeli Bookingu. Tam smo za izbrano obdobje našli devet namestitev, a je ena že v začetku iskanja odpadla, saj je šlo za kamp za motoriste.

Za teden dni v večini razpoložljivih apartmajev bi morali v večini primerov za dve osebi odšteti med 1.700 in 2.800 evrov. 

Booking/posnetek zaslona

A našli smo ugodnejšo rešitev. Če v Poreču najamete nastanitev na čolnu, ki je zasidran v marini, boste za dve osebi za en teden morali odšteti 600 evrov.

Nastanjeni boste v čolnu v Marini Parentium, vključuje pa eno spalnico, TV z ravnim zaslonom in klimatsko napravo. Na spletni strani je sicer nastanitev kvalificirana kot mobilna hiška, a, sodeč po opisu in fotografijah, gre res za spanje na čolnu. 

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ