R. K. | 15. 3. 2023, 13:55

Javnost ogorčena: veter razkril, da minister za pasom nosi pištolo (VIDEO)

Twitter/P@weł/posnetek zaslona/fotomontaža

Zgodilo se je med uradnim dogodkom, ki so ga spremljale kamere. 

Poljski pravosodni minister Zbigniew Ziobro je sprožil številne presenečene komentarje javnosti, ko mu je na nedavnem uradnem dogodku veter privzdignil suknjič in razkril, da za pasom nosi pištolo. Zgodilo se je med tem, ko je položil venec k spomeniku žrtvam rudarskih nesreč v osrednji Poljski, vse skupaj pa je ujela kamera.

Kot večina evropskih držav ima tudi Poljska stroge zakone glede nošenja orožja. Posedovati ga sme zelo malo ljudi, še manj pa je tistih, ki lahko orožje nosijo v javnosti. 

"Imam status žrtve"

Na ogorčenje javnosti se je minister že odzval. V torek je na tiskovni konferenci povedal, da je dovoljenje za nošenje orožja pridobil pred leti, po tem, ko je v poljski javnosti odjeknilo, da je eden od mafijskih šefov pozival k njegovemu umoru. Omenjeni šef kriminalnega podzemlja, ki je v javnosti znan le kot Jan S., je že več let v priporu, saj sojenje še vedno poteka, piše Dnevnik.hr.

Ziobro je ob tem povedal, da ima v tem primeru status žrtve. "Kot vsak državljan imam vso pravico do uporabe sredstev, ki zagotavljajo mojo in varnost moje družine," je pojasnil. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol