R.S. | 12. 7. 2022, 09:56

Bizarno: Rusinja je prodala svojega otroka zaradi operacije nosu

Twitter/Fox3 Now

Osumljena je storitve kaznivega dejanja trgovine z ljudmi, trenutno pa se nahaja v preiskovalnem zaporu. 

33-letna Rusinja naj bi prodala otroka, da bi plačala za operacijo nosu, poroča New York Post. Otroka je rodila 25. aprila letos. 

Ruska policija jo je aretirala, oblasti pa so sporočile, da je svojega otroka prodala za 3200 evrov družini iz mesta Kaspijsk v avtonomni republiki Dagestan. 

Oblasti so aretirale tudi par, ki je otroka nezakonito posvojil. Ni jasno, kdo je o nezakoniti posvojitvi obvestil policiste, so pa vsi razen dojenčka v preiskovalnem zaporu. 

Par je Rusinji vnaprej plačal 360 evrov, čez štiri tedne pa je prejela preostanek dogovorjene vsote. 33-letnica je sprva oddala otroka, skupaj z rojstnim listom, nato pa je zahtevala denar, da si pokrije stroške operacije nosu, poroča New York Post.  

Operacije ji ni uspelo opraviti

"Trenutno se izvaja vrsta preiskovalnih dejanj, katerih cilj je ugotoviti vse okoliščine storjenega kaznivega dejanja in utrditi dokaze o krivdi osumljenca,"  je sporočila lokalna policijska uprava. Osumljena je storitve kaznivega dejanja trgovine z ljudmi, so dodali.

Ime 33-letnice ni znano, je pa policija objavila njeno fotografijo, na kateri se lahko vidi, da ji operacije ni uspelo opraviti. Ni znano, kdo skrbi za njenega dvomesečnega otroka. 

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec