9. 5. 2022, 14:11

Zaradi gole fotografije na TEM mestu so jo deportirali iz države

Shutterstock, osebni arhiv/fotomontaža

Viralna objava ruske instagramerke je sprožila veliko ogorčenje med lokalnim prebivalstvom. Se vam zdi njihov odziv pretiran?

Rusko vplivnico Alino Fazleevo, ki se je na Baliju gola fotografirala ob starodavnem drevesu, so po ogorčenju lokalnega prebivalstva skupaj z njenim možem Anfrejem Fazleevom, ki je fotografijo posnel, deportirali z Balija.

Drevesa so lokalnim prebivalcem sveta

Rusinja je fotografijo, kako pozira ob 700 let starem drevesu banyan, objavila na Instagramu, kjer ima 18.000 sledilcev, kar je močno razburilo tamkajšnjo lokalno skupnost. Drevesa naj bi namreč za v hindujski in balijski kulturi domovi bogov, zato veljajo za svete. Zakoncema so ob deportaciji za 6 mesecev prepovedali ponovni vstop na otok. 

"Opravljala sta dejavnosti, ki so ogrožale javni red in so bile nespoštljive do lokalnih predpisov, zato smo ju sankcionirali z deportacijo. Njuna imena bodo uvrščena na seznam za prepoved vstopa," je po navajanju 24ur.com povedal vodja za imigracije na Baliju Jamaruli Manihuruk

Šaljivi odzivi

Nekateri uporabniki so se na Twitterju odzvali s humorjem. Eden izmed njih je na primer zapisal, naj pogledamo s svetle strani in namignil, da nikoli ne bi videli tega drevesa, če bi bil namestu ruske vplivnice tipičen britanski turist.

Rusinja je dejanje obžalovala

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Алина Фазлеева (@alina_yogi)

Vplivnica se je za svoje dejanje na Instagramu že opravičila. Napisala je dve ločeni objavi, v prvi je delila sliko sebe in svojega moža, kako ob drevesu izvajajo ritual za odpuščanje. Ob tem je v indonezijskem jeziku bahasa zapisala, da svoja dejanja obžaluje in da ji je zelo nerodno.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Алина Фазлеева (@alina_yogi)

V drugi objavi pa je dejala, da je bila fotografija velika napaka, ob tem se je vsem prebivalcem Balija opravičila in jih prosila odpuščanja. Vsem, ki bi napako utegnili ponoviti, je položila na srce, da vsi sveti kraji, ki jih je na Baliju veliko, nimajo informacijskih zapisov, zato je pomembno najprej ugotoviti, če se na teh mestih sme fotografirati ali snemati.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ