N. L. | 4. 5. 2022, 18:41

Bomo družbena omrežja po novem plačevali?

Uredništvo

Kaj pomeni Muskov zadnji tvit in koga vse bi rad "obdavčil". Ste med potencialnimi plačniki storitev, ki so sedaj zastonj, lahko znajdete tudi sami? Preverite in razmislite.

Elon Musk, ki je v procesu zasebnega prevzema spletnega omrežja Twitter, je s svojim zadnjim tvitom zopet razburil javnost. Zapisal je namreč, da so "prostozidarji razpadli zato, ker so svoje kamnoseške storitve ponujali zastonj.

Ugibanja o interpretaciji izjave, ki bi lahko pomenila uvedbo plačevanja Twitterjevih storitev, je takoj potrdil še z izjavo, da bo "Twitter za običajne uporabnike vedno zastonj, vendar pa utegnejo vladni/komercialni uporabniki (za njegovo uporabo) nekaj malega odšteti."

Odzivi na objavo

Odzivi na idejo o plačljivem družbenem omrežju so deljeni. Nekaterim se zdi smiselno, da vladne institucije za storitve, ki jih ponuja Twitter, plačujejo. 

"Pravilno. Vlada naj ve, kako je plačevati davke," je zapisala ena izmed uporabnic v komentar objave.

Marsikoga pa je ideja nekoliko zaskrbela. Ljudje se sprašujejo, kdo vse sodi v kategorijo "komercialnih" uporabnikov. "Bi rad obdavčil male podjetnike?" Muska v svojem odgovoru na objavo sprašuje drug uporabnik.

Elon Musk je od 25. aprila 2022, ko je upravni odbor Twitterja pristal na ponudbo za celoten odkup podjetja za dobrih 41 miljard evrov, v procesu prevzema te družbene platforme.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ