R.S. | 31. 12. 2023, 08:38

Močan potres v Bosni in Hercegovini, čutili so ga tudi v Sloveniji

Twitter/LastQuake

Prestrašeni prebivalci so bežali iz hiš. 

Bosno in Hercegovino je sinoči ob 21.43 prizadel potres z magnitudo 4,7. Pred tem se je malo po 18. uri zgodil potres v Banjaluki (magnituda 2,9). Močnejši potres se je zgodil 13 kilometrov severno od Zenice, Arso pa poroča, da so ga čutili tudi prebivalci jugovzhodne Slovenije. 

Potres je v Bosni in Hercegovini močno vznemiril številne prebivalce. Nekateri so zaradi tresenja tal pobegnili iz hiš. Poškodovane so štiri osebe, nastala je tudi materialna škoda, poroča N1 Sarajevo. Občani so na družbenih omrežjih zapisali, da je bil to eden najmočnejših potresov, kar so jih čutili. 

Premier Zeniško-dobojskega kantona Nezir Pivić je na Facebooku poročal o poškodbah štirih oseb: "Na žalost smo dobili prijave o štirih primerih, ko so bili poškodovani občani. Dva poškodovana sta bila zadržana v Kantonalni bolnišnici v Zenici. Naša policija in kantonalna civilna zaščita sta v pripravljenosti in spremljata stanje na terenu," je zapisal. Ena oseba se je poškodovala zaradi obcestnega plaza, ki ga je sprožil potres, tri osebe pa zaradi padanja gradbenega materiala z zgradb in hiš. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol