A. B. | 12. 4. 2022, 18:57 | Vir: STA

Britanski premier znova pred sodnika? Pozivajo ga tudi k odstopu

Profimedia

Boris Johnson se je znašel sredi velike zabavljaške afere. Po poročanju policije je kršil najstrožja pravila. Kaj je storil tokrat? 

Britanski premier Boris Johnson in finančni minister Rishi Sunak bosta kaznovana zaradi kršenja ukrepov za zajezitev novega koronavirusa.

Policija je sporočila, da bo v okviru preiskave kršitev zakona o ustavitvi javnega življenja med epidemijo covida s strani britanskega premierja Borisa Johnsona in njegovega osebja, ki so prirejali zabave na Downing Streetu, oglobila najmanj 30 ljudi. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Boris Johnson (@borisjohnsonuk)

Vodja opozicijske laburistične stranke Keir Starmer je po tej objavi tako Johnsona kot Sunaka pozval k odstopu. "Boris Johnson in Rishi Sunak sta kršila zakon in večkrat lagala britanski javnosti," je opozoril.

Johnson se je v zadnjih mesecih zaradi afere, ki so jo poimenovali partygate, soočil z borbo za politično preživetje, potem ko so številni poslanci njegove konservativne stranke javno pozvali k njegovemu odstopu. Johnson je medtem vztrajno zanikal kakršno koli kršitev.

"Preiskava domnevnih kršitev predpisov v Whitehallu in na Downing Streetu se nadaljuje," je sporočila londonska policija. "Po najboljših močeh si prizadevamo, da bi ta preiskava hitro napredovala. To vključuje nadaljevanje pregledovanja velike količine preiskovalnega gradiva," so dodali.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.