Uredništvo | 15. 5. 2024, 18:01

Še ena smrt v grozljivem primeru umora male Danke, ki še vedno buri duhove

Sanja Sovrlić/N1/osebni arhiv

Medtem ko v Srbiji poteka preiskava in iskanje dekličinega trupla, se je zgodilo nekaj nepričakovanega.

Slaba dva meseca po krutem umoru srbske deklice Danke Ilić, njenega trupla še kar niso našli. Kje se to nahaja, naj bi poleg njenih morilcev vedel tudi Radoslav Dragijević, oče Dejana Dragijevića, enega od dveh osumljencev. A tega policiji med zaslišanjem ni razkril.

Medtem je nekaj srbskih medijev danes poročalo, da je v domačem Zlotu preminula Radoslavova žena in mama osumljenega Dejana, Svetlana Dragijević. Aprila je pokopala 40-letnega sina Daliborja, ki je bil osumljen skrivanja trupla male Danke, umrl pa je med priporom na borovski policiji. Beograjski inštitut za sodno medicino je pozneje sporočil, da moški ni umrl naravne smrti. Svetlana, ki je že od začetka zatrjevala, da o umoru male Danke ne ve nič, naj bi umrla nenadoma med obiskom pri sosedih. Blic.rs medtem navaja izjave nekaterih sokrajanov, ki so povedali, da jim je Svetlana pred dnevi potožila, da se ne počuti dobro ter da ji je slabo.

Družbena omrežja

"Čisto nič ni bilo drugače kot po navadi, vse je bilo običajno. Ko je Deki okoli pol štirih ali štirih prišel iz službe, smo jedli na letnem vrtu, potem pa je šel delat neke vsakodnevne stvari," so bile besede Svetlane Dragijević za Informer na vprašanje o tem, ali se je njen sin tisti dan, ko je po umoru deklice prišel domov, obnašal kaj drugače.

MPU/Posnetek zaslona

Mala Danka je izginila 26. marca v Banjskem polju pri Boru, po desetih dneh intenzivne iskalne akcije pa je policija pridržala uslužbenca javnega komunalnega podjetja Vodovod iz Bora, za katera se je sumilo, da sta deklico najprej zbila z avtom, nato pa je Dragijević priznal, da je Danko sam ubil, njeno truplo pospravil v prtljažnik in ga pozneje odvrgel na deponijo.

Novo na Metroplay: Nuška Drašček povsem iskreno o tem, da ni od nekdaj želela biti pevka | Po mojem okusu