K. Ž. | 4. 4. 2024, 07:22

Upanje se je razblinilo: deklica s posnetka naj ne bi bila pogrešana Danka (oglasila se je ženska s posnetka)

NOVARS/X/TAJNI ZNAK/fotomontaža

Posnetek, na katerem je deklica, ki močno spominja na pogrešano dveletnico, je vzbudil veliko upanje pri javnosti. A zdaj se je izkazalo, da deklica na posnetku naj ne bi bila Danka.

Danka Ilić, komaj dveletna deklica, je zdaj pogrešana že devet dni. Celotna Srbija mrzlično spremlja njeno iskalno akcijo, veliko upanja pa je dal posnetek, ki ga je posnel Srb, ki živi na Dunaju. Vmešala se je tudi avstrijska policija, ki je iskala dve Romunki, videni na posnetku, a zdaj je uganka naposled le rešena. Ženski s posnetka namreč nimata nič z ugrabitvijo otroka, poroča Kosmo.at.

Omenjeni portal namreč poroča, da je našel eno od dveh žensk, ki se pojavita na posnetku z Dunaja. Ženska, domnevno Romunka, trdi, da na posnetku ni Danka, ampak njena hčerka, vse podatke pa so tudi posredovali policiji. Ženska naj bi posredovala tudi svoje zasebne fotografije, ki dodatno podpirajo njeno trditev.

Nova RS

Novinarji portala Kosmo so stopili v stik s 36-letno žensko A. C. S. prek skupine na Facebooku. Po njihovih navedbah je ženska romunska državljanka ter živi in dela na Dunaju. Kot je povedala avstrijskim novinarjem, je bila izjemno živčna, ko je izvedela, kaj se dogaja.

"Od nedelje živim v peklu. Ponoči sem prejela več sporočil, da se na družbenih omrežjih deli posnetek, na katerem sem jaz, in da so sprožili iskalno akcijo za pogrešanim otrokom. V nedeljo sem takoj šla na policijo in prosila za pomoč," je dejala mama.

Mama je bila v pogovoru vidno pretresena, sama je le razmišljala, kaj bi se zgodilo, če bi jo nekdo prepoznal na ulici in poklical policijo. "Kar doživljam, je grozno. Sem mama, sočustvujem z otrokom iz Srbije in želim, da ga najdejo. Zdaj je policija prišla k meni domov, vse sem jim povedala in na koncu so se mi opravičili za trpljenje," je še povedala.

Nova RS

Njena prijateljica pa je za Dnevnik.hr potrdila, da je na posnetku njena sodelavka s svojim otrokom.

Policija v Avstriji dotičnih navedb sicer še ni komentirala. Spomnimo, dunajska policija je pred tem objavila sporočilo za javnost, v katerem je posredovala tudi dve novi fotografiji deklice z Dunaja, ki močno spominja na pogrešano Danko. V sporočilu so policisti še navedli, da si je družina pogrešane ogledala posnetek in domnevajo, da bi lahko šlo za Danko. Obenem so pozvali ljudi, ki imajo kakršnekoli informacije, naj se obrnejo na policijo.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol