K. Ž. | 1. 4. 2024, 10:26

Oglasil se je stric pogrešane Danke: "Zdaj vam bom povedal pravo resnico o izginotju"

Goran Srdanov/Nova.rs

"Zdaj vam bom povedal pravo resnico in vse, kar se je tisti dan dejansko zgodilo," je začel stric pogrešane deklice.

Brat mame pogrešane Danke Ilić Stefan Dragomirović je povedal podrobnosti o usodnih minutah, ko je 26. marca na Banjskem polju pri Boru izginila dveletnica, ki jo išče cela Srbija in del Evrope.

Stric je pokazal zadnjo posneto sliko Danke, ki polni naslovnice medijev. "Na tej fotografiji je Danka 30 metrov stran od brata in mame na dvorišču hiše. Morda se je kdo skril zadaj in čakal na pravi trenutek. To je zadnja fotografija na telefonu moje sestre in je bila posneta ob 13.20," je za Blic dejal Dragomirović.

Pronadjime.mup.gov.rs

Danka isti dan poskušala pobegniti

Dankin stric trdi, da je deklica pred usodnim izginotjem že izginila izpred oči staršev, a je na poziv mame prišla nazaj. "Sestra Ivana je šla do avta, da bi starejšemu sinu prinesla vodo. On je sedel na sovoznikovem sedežu. Deklica je ostala na dvorišču, šlo se je le za nekaj sekund. Ko se je vrnila, Danke ni bilo tam," je nadaljeval. Dragomirović trdi, da ni res, da je v tistem trenutku močno deževalo. "Takrat je bilo zunaj sončno. Ne vem, zakaj sestri očitajo, da je otroke peljala ven v dežju in menijo, da je to sumljivo."

Posnetek drona z območja Banjskega polja, kjer je izginila deklica.

Posnetek drona z območja Banjskega polja, kjer je izginila deklica.

ZA Media/Posnetek zaslona

Mama mislila, da bo sama našla hčerko

Stric je še dodal, da Dankina mama po izginotju hčerke ni takoj sprožila preplaha, saj je verjela, da je Danka nekje v bližini in jo bo sama našla. "Klicala je, jo vsepovsod iskala, a Danke ni bilo nikjer. Prestrašila se je in poklicala moža Miloša ter mu sporočila, da ne najde hčerke. Ne vem natančno, koliko je bila ura, a kmalu za tem so poklicali tudi policijo," je povedal Dankin stric.

Dragomirović je za Blic komentiral tudi navedbe, da je sumljivo, da je mati slikala Danko v oblačilih, v katerih je izginila tistega dne. "Moja sestra ima rada svoja otroka. Njena galerija je polna slik otrok. V tem ne vidim nič čudnega," je zaključil.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol