K. Ž. | 31. 3. 2024, 11:25

Iskalna akcija za pogrešano dveletnico prehaja v kritično fazo: v izjavah mame številne nejasnosti

Pixsell

Dveletna deklica Danka je pogrešana že šesti dan.

Dveletna Danka Ilić je izginila 26. marca, za njo pa se je izgubila vsakršna sled. Čeprav policija že od prvega dne v iskanje vlaga vse svoje napore in sredstva, pa obstaja nevarnost, da se bo zadeva sčasoma ohladila. V primeru, da se to zgodi, bo v prihodnjih dneh vse težje najti ključne dokaze, ki bi razkrili usodo deklice, poroča srbski Blic.

Policija zato vsakodnevno zaslišuje očeta Miloša Ilića in njegovo ženo Ivano. Najti poskušajo kakršnokoli novo sled, ki bi jo lahko prej spregledali. Policija prav tako nestrpno pričakuje forenzične ugotovitve s telefona matere ter posnetke nadzornih kamer. Policisti sedaj pregledujejo tudi Brestovačko reko, ki je v bližini naselja Banjsko polje.

Pixsell

Spregovorila dedek in stric

"Umiramo, pet dni že ne vemo, kje je naša Danka. Moja žena je zbolela od stresa. Ne vemo več, kaj storiti," je obupano dejal dedek pogrešane, Milan Ilić. O agoniji, ki jo preživlja družina, je za Blic spregovoril tudi stric Stefan Dragomirović. Kot je dejal, se celotna družina počuti grozno.

Pronadjime.mup.gov.rs

Izjave mame vzbujajo sumničavost

Po poročanju Kurirja, je v izjavah mame pogrešane še veliko nejasnosti, ki bi morale biti razrešene. "Mama je večkrat podalo izjavo policiji. Ostaja pa nekaj nejasnosti. Prvič, zakaj je mama prejšnji torek prišla na ogled nepremičnine, da bi videla, če je primerna za bivanje tasta in tašče, čeprav je vedela, da njena družina ne odobrava selitve Drugič, ali je fotografija Danke nastala ravno tisti dan in zakaj je bila deklica slikana v oblačilih, v katerih je izginila. Tretjič, treba je ugotoviti, ali so bila sporočila in klici z materinega telefona izbirana namenoma, ker so povezana s primerom, ali je to storila že prej," je dejal Dejan Radenković, kriminolog in nekdanji pomočnik načelnika Uprave kriminalistične policije.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord