Uredništvo | 3. 4. 2024, 17:14

Obstaja velika verjetnost, da je na posnetku pogrešana srbska deklica: policija prosi javnost za pomoč

NOVARS/X/TAJNI ZNAK/fotomontaža

Kaj se je zgodilo z Danko in kdo sta bili dve odrasli ženski, ki sta na dunajski tramvajski postaji spremljali majhnega otroka?

Posnetek z Dunaja, ki se je pojavil pred kratkim, bi lahko bil nova sled za preiskovalce, ki poskušajo dognati, kam je izginila srbska deklica Danka, ki jo že več dni iščejo v različnih državah. Na posnetku, ki je nastal v avstrijski prestolnici je videti majhno deklico v spremstvu dveh žensk, Dankini sorodniki pa po ogledu posnetka menijo, da je to ona. Policija zato naproša morebitne priče, ki bi ženski prepoznali, naj to sporočijo policiji, piše N1.

Nova RS

Deklico je v spremstvu dveh odraslih žensk na postaji tramvaja 30. marca opazil srbski državljan. Ker se mu je zdela podobna pogrešani Danki, je trojico posnel in posnetek predal srbskim policistom, ki so nato stopili v stik s policisti v Avstriji, preiskavo suma ugrabitve otroka pa je po poročanju omenjenega medija prevzel dunajski državni kriminalistični urad.

Deklica na posnetku je imela podobno spete lase

Dekličini sorodniki, ki so si ogledali posnetek, menijo, da obstaja velika verjetnost, da je bila na posnetku Danka. Tega sicer niso mogli nedvomno potrditi, saj deklica na posnetku ni nosila enake jakne, je pa imela lase spete na podoben način. Dunajska policija je v nadaljevanju po nalogu državnega tožilstva odredila objavo posnetkov in fotografij v medijih, vse morebitne priče pa so pozvali, naj se obrnejo na policijo

Nova RS

V iskanje srbske deklice se je sicer pred kratkim vključila tudi slovenska policija, ki je izdala obvestilo o pogrešani dveletni deklici Danki Ilić in pozvala javnost, naj posreduje morebitne informacije o njej. Iskanje Danke, ki je izginila minuli torek, se nadaljuje že deveti dan. Srbska policija je preiskavo v minulih dneh razširila na ozemlje cele Srbije, Danko pa iščejo tudi v Avstriji.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol