K. Ž. | 30. 3. 2024, 14:00

Minilo je že 120 ur, odkar je izginila Danka: okolico preletavata tudi helikopterja

Posnetek drona z območja Banjskega polja, kjer je izginila deklica.

ZA Media/Posnetek zaslona

V torek se je za dveletnico izgubila vsaka sled, med preiskavo pa se odpirajo številna vprašanja.

Deklica Danka Ilić je izginila v torek okoli 13.45 v kraju Banjsko polje v Boru. Iskanje poteka že več dni, policija prečesava teren, otrokovi starši pa so bili večkrat zaslišani. A trenutno ni nobena preiskava obrodila sadov.

Deklico iščejo tudi z dronom, že drugi dan zapored pa so na delu tudi bagri, poroča srbski portal nova.rs. Eden od prebivalcev je dejal, da upa, da je otrok še vedno živ. "Najbolj me je strah tistega kanala, ker je globok dva metra. Tam je voda hitra in lahko odnese odraslega človeka, kaj šele otroka," je povedal.

Pronadjime.mup.gov.rs

Iskanje tudi iz zraka

Policisti so se v petek z mamo deklice vnovično odpravili na kraj izginotja, kjer jim je pokazala vsak korak in podrobnosti tistega usodnega dne. Narejena je bila rekonstrukcija gibanja, policija pa še enkrat preverja vse podatke in ugotovitve.

Tudi v soboto so se reševalci odpravili na teren, na delu sta prav tako dva helikopterja, ki nizko preletavata območje, poroča srbski N1. Oblasti naj bi preiskale tudi Borsko jezero, ki je od območja izginotja oddaljeno sedem ali osem kilometrov. Policija navedb sicer ni uradno potrdila.

Poročali smo tudi, da so zaradi razkritja podatkov pridržali tudi policista. Za zdaj sicer ni jasno, za kakšne podatke gre in komu jih je posredoval.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol