R.S. | 29. 9. 2022, 10:25 | Vir: STA

Deroča voda odnesla enega izmed občanov, nesreče ni preživel

Fotografija je simbolična.

Bobo

Hudourne vode so poplavile ceste v središču mesta in popolnoma ustavile promet, mnogi pa so ostali ujeti v svojih avtomobilih.

V silovitem neurju, ki je v sredo zajelo Reko in povzročilo hudourne vode v mestu, je umrl moški. Državni hidrometeorološki zavod je za dele Hrvaške razglasil oranžni alarm, ki pomeni nevarno vreme, za preostale dele države pa je napovedal potencialno nevarno vreme.

Moškega so našli v hudourni vodi pod avtom, umrl pa je pred prihodom reševalcev v sredo zvečer, so sporočili iz policijske uprave primorsko-goranske županije.

Hudourne vode so poplavile ceste v središču mesta in popolnoma ustavile promet, mnogi pa so ostali ujeti v svojih avtomobilih.

222 litrov padavin na kvadratni meter

Voda je poplavila vhode in kleti nekaterih zgradb ter vdrla v eno od otroških igralnic, od koder so gasilci nato reševali otroke. V sredo je na Reki po podatkih hrvaškega portala RiMeteo padlo 222 litrov padavin na kvadratni meter, samo od polnoči do druge ure zjutraj pa še dodatnih 46 litrov na kvadratni meter.

V mestu so tudi danes možne poplave ter prekinitev oskrbe z elektriko in vodo. Zaradi poslabšane vidljivosti in spolzkih cestišč so nevarne tudi razmere za vožnjo, so opozorili z državnega hidrometeorološkega zavoda.

Danes bi po napovedih zavoda na Reki lahko padlo še okoli 80 litrov padavin na kvadratni meter. Umiritev vremenskih razmer v tem delu hrvaške Istre pričakujejo v petek.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ