Uredništvo | 13. 11. 2023, 17:48

Smrt v družini: Donald Trump žaluje

Profimedia

Žalosten dan za nekdanjega ameriškega predsednika.

Najstarejšo sestro nekdanjega ameriškega predsednika Donalda Trumpa, nekdanjo sodnico zveznega prizivnega sodišča Maryanne Trump Berry, so našli mrtvo v njenem stanovanju na Manhattnu. Vzrok njene smrti še ni znan, newyorška zdravstvena uprava je že sprožila preiskavo. Bila je stara 86 let. 

Donald in Maryanne sta sta si bila nekoč zelo blizu, navaja Daily Mail, predvsem v letih, ko je on še širil svoj nepremičninski imperij in tudi v času, ko je kandidiral za predsednika. V njunem odnosu so se pojavile razpoke, ko je Trumpova nečakinja Mary objavila tonske posnetke pogovora z Maryanne, na katerih je brata označila za klovna in dejala, da ta "nima načel" in da mu "ne moreš zaupati".

Doslej sta umrla oba brata bivšega predsednika ZDA. Starejši Fred Trump je umrl leta 1981, mlajši Robert Trump pa leta 2020. Živi še 81-letna Elizabeth Grau Trump.

Maryanne Trump Barry je na položaj zvezne sodnice v New Jerseyju leta 1983 imenoval takratni republikanski predsednik ZDA Ronald Reagan, nazadnje pred upokojitvijo pa je bila zvezna prizivna sodnica v Philadelphii, kamor jo je leta 1999 imenoval demokrat Bill Clinton.

Profimedia

Potem ko je brat Donald leta 2016 zmagal na predsedniških volitvah, je prenehala z aktivnim delom, dve leti kasneje pa se je upokojila. S tem se je tudi zaključila preiskava o njenem domnevnem izogibanju plačevanja davkov, kar naj bi počela skupaj s sorojenci.

Trumpova družina novice o smrti še ni komentirala.