R.S. | 17. 11. 2023, 16:01

Dopust se je sprevrgel v nočno moro: Srbi so želeli obiskati Bled, končali so na bencinski črpalki

Profimedia

Težavam ni bilo videti konca ...

Prejšnji konec tedna se je 70 Beograjčanov veselilo dopusta po Hrvaški, Sloveniji in Italiji. Ni se jim niti sanjalo, da se bo dopust sprevrgel v nočno moro. Težave so se začele, še preden so zapustili Srbijo. Vozniku avtobusa so ob prihodu na srbsko-hrvaško mejo prepovedali nadaljevanje poti. Vzrok? Voznik naj bi imel v vozniški kartoteki neplačano kazen, poroča Nova.rs. 

Potnica Loreda Postić je povedala več informacij o dogajanju. Razložila je, da se je potovanja veselila, v enem vikendu pa bi si morali ogledati več mest, med njimi tudi Ljubljano in Bled. Iz Beograda so z avtobusom agencije Travelland odšli ob 23. uri zvečer. Vse je potekalo po načrtih, dokler se niso ustavili na meji. Potnica je dodala, da se je rutinski pregled spremenil v 40-minutno čakanje, poroča N1

Profimedia

"Voznik se je po 40 minutah vrnil s policijo. Izvedeli smo, da je imel neplačano kazen, omenjali so sodnika za prekrške. Izkazalo se je, da je imel zaradi neplačane kazni veljavno prepoved prečkanja državne meje. Komandir policije je dejal, da v 20 letih službovanja na kaj takega še ni naletel," je povedala. Policija je potnike pospremila do bližnje bencinske črpalke, kjer so preživeli noč. Čeprav so vodniki in agencija iskali nadomestnega voznika, so ga našli šele okoli pol desete ure zjutraj naslednji dan. 

Saj ni res, pa je 

Ko so potniki že mislili, da je težav konec, pa se je pojavil problem na avtobusu. Avtobus se ni hotel vnovič vžgati. "Očitno je bil avtobus pokvarjen. Prvi voznik ga ni želel ugasniti pod pretvezo, da bo potnike zeblo," je dejala potnica. Meni, da je za okvaro voznik vedel. Kljub temu, da so pozneje rešili okvaro avtobusa, se je 20 potnikov odločilo, da se rajši odpravijo domov. Turistični aranžma je stal 100 evrov, ki so ga potniki morali kljub težavam plačati. Postićeva se je z drugimi potniki obrnila na turistični inšpektorat, ki naj bi uvedel izredni nadzor.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol