R. K. | 21. 11. 2023, 19:25

So šli tabloidi tokrat predaleč? Znani filmski igralec in novinarka napovedujeta tožbe zaradi širjenja laži

Profimedia

V medijih so se pred kratkim pojavile informacije, da naj bi se filmar grobo fizično znesel nad znanim televizijskim obrazom.

V srbskih tabloidih so se pojavile informacije, da naj bi režiser in igralec Dragan Bjelogrlić, čigar najnovejši film Varuhi formule je bil predvajan tudi na letošnjem festivalu Liffe, pretepel znano srbsko novinarko Oljo Bećković. Navedbe sta oba zanikala in napovedala tožbe proti tistim, ki bi neresnično informacijo širili naprej.

Profimedia

"V zvezi z informacijami, ki so se pojavile v domačih tabloidih, 'da je režiser in igralec Dragan Bjeloglić pretepel novinarko Oljo Bećković', skupaj zanikava tovrstne netočne in zlonamerne navedbe," sta Bjelogrlić in Bećkovićeva zapisala v skupni izjavi. "Ne da bi se spuščala v motive za objavo tovrstnih informacij, obveščava javnost, da bova vsako nadaljnje posredovanje in navajanje te laži obravnavala kot kršitev preavice do dobrega imena in časti ter da bova reagirala v skladu z zakonskimi možnostmi," sta poudarila.

Politično motiviran škandal?

Dragan Bjelogrlić tovrstne napade sicer povezuje s politiko, saj naj bi zdajšnja srbska vlada videla nevarnost v pred kratkim ustanovljeni inciativi ProGlas, v kateri so se zbrali srbski intelektualci in na srbske državljane naslovili predvolilno pobudo. Ravno zaradi te pobude naj bi se začeli napadi na ustanovitelje inciative, med katerimi je tudi Bjelogrlić. Pobudo ProGlasa, v kateri so avtorji pozvali volivce, naj se v čim večjem številu udeležijo predčasnih parlamentarnih volitev, ki bodo v Srbiji 17. decembra, je sicer do danes podpisalo že več kot 130.000 Srbov.

Profimedia

Avtorji ProGlasa so v pobudi ocenili, da je Srbija postala država ponižanih in privatiziranih institucij, v senci kriminala, korupcija pa da je postala način življenja. Opozorili so, da je treba obnoviti demokratični red, pravne in politične institucije ter duh svobodne in kritične razprave.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol