21. 4. 2023, 20:05 | Vir: STA

Dramatično dogajanje v Benetkah, zagorel avtobus s potniki z letališča Treviso

Profimedia/Rainews/fotomontaža

Do nesreče je prišlo, ko je bil približno na polovici mostu, ki čez beneško laguno povezuje staro mestno jedro s celino. 

Primestni avtobus, ki je z letališča peljal v Benetke, je zagorel v petek popoldne. Na srečo je voznik pravočasno opazil dim v zadnjem delu vozila. Avtobus je takoj ustavil, potniki pa so nepoškodovani izstopili. Voznik je sprva sam poskušal pogasiti plamene z gasilnim aparatom, vendar se je do takrat ogenj že tako razširil, da je moral na pomoč poklicati gasilce. Samo v nekaj minutah so plameni v celoti zajeli vozilo, nazadnje je eksplodiral še rezervoar za dizelsko gorivo.

V obeh smereh so nastale kolone stoječih vozil, vozniki pa so prizor začeli snemati z mobilnimi telefoni, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa. Ta prizor je več ur oviral meščane, potnike in turiste, na srečo pa ni imel negativnih posledic za potnike, ki so se zaradi hitrega ukrepanja voznika pravočasno rešili. 

Po prvih ocenah lokalne policije, ki je ustavila promet, naj bi prišlo do okvare mehanskega dela avtobusa, zaradi česar se je gorivo razlilo na razgreti motor in sprožilo požar. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol