J. Z. | 14. 7. 2022, 12:49

Dramatično reševanje družine iz ognjenega obroča: "Vedeli smo, da nimamo izhoda"

Profimedia/Youtube/Morskihr/fotomontaža

Krajane Zatona v hrvaški Dalmaciji je zajela panika, ko so ugotovili, da je ogenj zajel njihove oljčne nasade in jim preprečil evakuacijo. Zadnji trenutek jim je na pomoč priskočilo letalo canadair, ki je preprečilo tragedijo.

Velik požar je zajel hrvaško Dalmacijo in pred sabo požiral vse, kar mu je prišlo na pot. Na srečo so gasilci uspeli omejiti požar, ki ni zahteval smrtnih žrtev. 

Veliko sreče je imela družina Trokić, ki sprva ni želela zapustiti svoje hiše in oljčnih nasadov v kraju Zaton. Ko so ugotovili, da jim drugega ne bo ostalo, pa je bilo prepozno za evakuacijo. 

"V enem trenutku nas je ogenj popolnoma obkolil. Ugotovili smo, da nimamo možnosti izhoda, da uidemo ognju," je dogajanje, kot poroča hrvaški RTL, opisal Damir Trokić.

"Ognjeni obroč se nam je približal na sto metrov in požrl naše oljke. Na srečo je bil nasad urejen in ni bilo visoke trave, ki bi gorela. Rešil nas je canadair, ki je prišel še pravi čas in pogasil ogenj pred nami. Samo temu se lahko zahvalimo, da smo živi," je dodal Damir.  

Požar uspeli omejiti

Minula noč je sicer prinesla nekaj olajšanja v Dalmacijo, ki ostaja zavita v dim. Več kot 300 gasilcem je uspelo vsaj deloma ukrotiti obsežen požar, kljub temu pa je nekaj ljudi v ognjenih zubljih izgubilo vse, kar so imeli. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol