R.K./STA | 27. 10. 2023, 09:40

Šok in panika: na priljubljeno turistično letovišče v Egiptu priletela raketa in zadela bolnišnico (FOTO)

Profimedia/Twitter/Sprinter/fotomontaža

Medtem ko se razmere na območju Gaze znova zaostrujejo, kopensko ofenzivo podpira vse manj Izraelcev.

Egiptovsko mesto Taba, ki leži blizu izraelske meje in velja za priljubljeno turistično letovišče, je v četrtek zvečer zadela raketa. Projektil naj bi zadel prizidek bolnišnice, pri čemer je bilo ranjenih šest ljudi. Po družbenih omrežjih so medtem zaokrožile fotografije in posnetki, ki prikazujejo poškodovano stavbo in razdejanje

Raketa zadela prizidek bolnišnice

"V okviru trenutnega zaostrovanja razmer v Gazi je na mesto Taba padla raketa, pri čemer je bilo lažje ranjenih šest ljudi," je poročala televizija AlQahera News. Po navedbah prič je raketa zadela prizidek bolnišnice v mestu ob Rdečem morju, ki sicer leži blizu mejnega prehoda z Izraelom. Padec rakete mediji povezujejo z najnovejšo zaostritvijo bližnjevzhodne krize.

Kriza na Bližnjem vzhodu se je znova zaostrila 7. oktobra, ko so pripadniki skrajnega palestinskega gibanja Hamas napadli Izrael in v nekaj dneh ubili najmanj 1400 ljudi, več kot 200 pa so jih zajeli za talce. V izraelskih povračilnih napadih je bilo po navedbah palestinskih virov v tej enklavi ubitih najmanj 7028 ljudi, od tega 2913 otrok.

Kopensko ofenzivo podpira vse manj Izraelcev

Sodeč po zadnji anketi, ki jo je izvedel izraelski medij Maariv, si skoraj polovica Izraelcev želi, da bi vlada opustila načrtovano invazijo na območje Gaze. Pri izvedbi ankete so vprašanja postavili reprezentativnemu vzorcu 522 odraslih Izraelcev. S tem, da naj vojska takoj začne kopensko ofenzivo, se je strinjalo 29 odstotkov vprašanih, 49 odstotkov jih je menilo, da bi bilo bolje počakati, 22 odstotkov pa je bilo neodločenih.

V starejši anketi, ki jo je časopis Maariv opravil 19. oktobra, je veliko kopensko ofenzivo podprlo kar 65 odstotkov Izraelcev, piše Dnevnik.hr.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol