31. 3. 2024, 12:17 | Vir: STA

V času največje gneče na tržnici odjeknila močna eksplozija, umrlo najmanj osem ljudi

Profimedia

Do eksplozije je prišlo v večernih urah po prekinitvi posta v muslimanskem mesecu ramazan.

V eksploziji avtomobila bombe v mestu Azaz na severu Sirije je v soboto umrlo najmanj osem ljudi, več kot 20 je bilo ranjenih, je danes sporočil Sirski observatorij za človekove pravice. Bomba je eksplodirala na tržnici v času, ko je bilo na njej veliko ljudi.

Eksplozija je odjeknila na tržnici v Azazu, ki ga vodijo proturške uporniške sile, ki se borijo proti sirskemu predsedniku Bašarju al Asadu. Umrlo je osem ljudi, 23 je ranjenih, je sporočil sirski observatorij.

Profimedia

Bomba je eksplodirala v večernih urah po prekinitvi posta v muslimanskem mesecu ramazan, ko so ljudje na tržnici opravljali nakupe, so povedali prebivalci in reševalci, ki so poročali o 30 ranjenih.

Observatorij s sedežem v Veliki Britaniji, ki se opira na mrežo virov v Siriji, je še objavil, da je eksplozija povzročila znatno škodo, izbruhnil je tudi požar, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Za zdaj ni jasno, kdo stoji za napadom v Azazu, ki leži blizu turške meje. Turške sile in z njimi povezane skupine nadzorujejo velika območja Sirije ob meji, ki si jo delita državi.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol