24. 6. 2022, 10:51

Električno vozilo padlo s tretjega nadstropja: umrli dve osebi

Twitter/PIng west
Električno vozilo padlo s tretjega nadstropja: umrli dve osebi (foto: Twitter/PIng west)

Območje tretjega nadstropja, od koder je padel avtomobil, služi kot razstavni prostor ali parkirišče za nove modele avtomobilov. 

Kitajski proizvajalec električnih avtomobilov Nio je sporočil, da sta dve osebi umrli, ko je eno od njegovih vozil padlo s tretjega nadstropja sedeža proizvajalca v Šanghaju.

V nesreči sta umrla en član osebja in oseba iz partnerskega podjetja. Incident se je zgodil v sredo. Umrla sta bila v vozilu, ko je padlo s stavbe.

Twitter/Boxun news

Iz podjetja so sporočili, da so takoj začeli preiskavo incidenta v sodelovanju z vladnimi uradniki.

Vozilo padlo iz razstavnega prostora

Območje tretjega nadstropja, od koder je padel avto, služi kot razstavni prostor, testni objekt ali parkirišče.

"Naše podjetje je sodelovalo z oddelkom za javno varnost pri sprožitvi preiskave in analize vzroka nesreče. Na podlagi analize stanja na kraju dogodka lahko sprva potrdimo, da je šlo za nesrečo," je družba zapisala v izjavi za javnost.

"Zelo smo žalostni zaradi te nesreče in bi radi izrekli najgloblje sožalje bližnjih našega sodelavca in partnerskega uslužbenca, ki sta izgubila življenje. Ustanovljena je bila ekipa za pomoč družinam," so dodali.

Nio je v ospredju prizadevanj Kitajske za prevlado v industriji električnih vozil. Veliko je stavil na zamenljive baterije v svojih avtomobilih kot način za premagovanje skrbi strank glede pogostega polnjenja.

Podjetje je tekmec ameriškemu proizvajalcu električnih avtomobilov Tesla Motors, katerega lastnik je milijarder Elon Musk, ki ima velik proizvodni obrat v Šanghaju.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.