2. 6. 2022, 10:05

Elon Musk napovedal, kaj se bo zgodilo z delavci, ki ne bodo 40 ur na teden v pisarni

Profimedia

Musk je v e-poštnih sporočilih delavcem v SpaceXu in Tesli dejal, da morajo v pisarni preživeti več časa.

Izvršni direktor Tesle Elon Musk je zahteval, da se morajo zaposleni vrniti v pisarno za vsaj 40 ur na teden, sicer jih bodo odpustili.

Novice o "novi" delovni politiki so bile razkrite v seriji e-poštnih sporočil, ki jih je poslal Musk.

"Vsakdo, ki želi delati na daljavo, mora biti v pisarni najmanj (in mislim *minimum*) 40 ur na teden ali zapustiti Teslo. To je manj, kot zahtevamo od tovarniških delavcev," je zapisal Musk.

Milijarder je dodal, da morajo biti pisarne zaposlenih "glavna Teslina pisarna, ne oddaljena podružnica, ki ni povezana s službenimi dolžnostmi".

Če te ni, si dal odpoved

Musk je v e-poštnem sporočilu dejal, da bo neposredno pregledal in odobril vse zahteve za izvzetje iz politike vračanja na delo, vendar je svojemu osebju poudaril: "Če se ne boste pojavili, bomo domnevali, da ste dali odpoved."

"Tesla je in bo ustvarila in dejansko izdelovala najbolj vznemirljive in smiselne izdelke na Zemlji. To se ne bo zgodilo s telefoniranjem," je dodal Musk.

Milijarder je bil v preteklosti glasen proti delu na daljavo, saj je kritiziral Američane in njihovo delovno etiko.

Med intervjujem za Financial Times je Musk dejal, da se Američani poskušajo "izogniti odhodu na delo", s čimer se sam primerja s kitajskimi tovarniškimi delavci, ki trdo delajo in "niti ne zapustijo tovarne".

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih TikTok, Youtube, Instagram in Facebook.