17. 5. 2022, 14:03 | Vir: STA

Je Musk med prevzemom Twitterja stisnil rep med noge?

Profimedia

Najbogatejši Zemljan je z nakupom devetih odstotkov delnic družbenega omrežja postal največji delničar.

Prevzem družbe Twitter, ki ga je napovedal Elon Musk, znova stoji, saj ameriškega milijarderja skrbi, s koliko profili v resnici upravljajo resnični ljudje ali organizacije. Musk je že pretekli teden tvitnil, da zaradi preverjanja podatkov o lažnih profilih začasno zaustavlja 44 milijard evrov vreden prevzem Twitterja.

Ustanovitelj avtomobilskega proizvajalca Tesla in podjetja SpaceX pravi, da ima pomisleke glede nakupa, saj ni prepričan, koliko Twitterjevih računov je v resnici lažnih. Twitter trdi, da je takih profilov manj kot pet odstotkov, vendar je Musk v tvitu namignil, da bi bilo lahko takih profilov vse do 20 odstotkov.

"Moja ponudba je temeljila na tem, da so podatki Twitterjeve komisije resnični. Včeraj pa je direktor Twitterja javno zavrnil vpogled v dokaze, da jih je (lažnih profilov, op. avtorja) pet odstotkov," je zapisal Musk in dodal, da se posel ne bo nadaljeval, dokler ne bo videl dokazov.

Muskovi nameni so močno vplivali na vrednost Twitterjevih delnic. Prvotno so delnice po objavi, da namerava prevzeti Twitter, poskočile na 51,36 evrov, ko pa je začel izražati dvome, so padle na 34,44 evrov, kolikor je njihova vrednost zdaj.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol