Uredništvo | 5. 3. 2024, 23:00

Elon Musk si je po izpadu Facebooka privoščil zbadljivo pripombo: "Če berete to objavo ... "

Profimedia

Lastnik konkurenčnega družbenega omrežja X je presenetil s hudomušnim zapisom.

Današnji izpad družbenih omrežij Facebook in Instagram ter Messengerja podjetja Meta je povzročil preglavice številnim uporabnikom, ki se več kot pol ure niso mogli vpisati v svoje uporabniške račune. Pri Meti so težavo že odpravili, njihovo zagato pa je izkoristil šef konkurenčnega družbenega omrežja X Elon Musk, ki je postregel s hudomušno pripombo.

Težava tehnične narave

Da so pri Meti s težavami pri dostopu do nekaterih Metinih storitev seznanjeni in da jih odpravljajo, je tiskovni predstavnik podjetja Andy Stone sporočil že kmalu po izpadu, to pa je storil na konkurenčnem omrežju X, ki je še vedno delovalo brez težav. Čez nekaj ur je sporočil še, da so težavo, za katero je dejal, da je bila tehnične narave, odpravili, vsem prizadetim pa se je opravičil.

Lastnik družbenega omrežja X, milijarder Elon Musk, je v luči težav, s katerimi so se soočili pri Meti, na omrežju X hudomušno zapisal: "Če berete to objavo, je to zato, ker naši strežniki delajo."

Profimedia

Kaj se je zgodilo?

Številni uporabniki so danes nekaj po 16. uri naleteli na težave z delovanjem priljubljenih družbenih omrežij Facebook in Instagram, ravno tako pa ni delovala niti aplikacija Messenger. Uporabniki poročajo, da jih je nenadoma samodejno izpisalo iz njihovih računo, vnovična prijava pa ni bila mogoča.

Na spletni strani DownDetector, kjer je mogoče spremljati izpade na spletu, je o težavah poročalo že več kot 600.000 uporabnikov Facebooka in skoraj 100.000 uporabnikov Instagrama. O težavah z aplikacijo Messenger je poročaloveč kot 15.000 uporabnikov.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol