R.S. | 26. 11. 2023, 08:01

Nočne more je konec: oče znova združen s hčerko, za katero je sprva mislil, da je mrtva (FOTO in VIDEO)

Twitter/DailyMail/NeriaKraus/fotomontaža

Posnetek njunega srečanja je zaokrožil svet.

Emily Hand je devetletna deklica, ki jo je 7. oktobra ugrabil Hamas. Po 50 dneh v ujetništvu se je pozno zvečer vrnila v objem družine. Njen oče Thomas Hand je skoraj dva meseca preživljal pravo nočno moro - sprva so mu povedali, da je Emily mrtva. Nekaj dni pozneje je opravil intervju s CNN, v katerem je povedal, da je bil olajšan, da je umrla, saj je smrt boljša možnost kot ujetništvo.

"Rekli so mi, da so našli Emily in da je mrtva. Jaz pa sem rekel ja, ja in se nasmehnil, ker je bila to najboljša novica. To je bila najboljša možnost, na katero sem upal. Bila je bodisi mrtva bodisi v Gazi, in če veste, kaj počnejo z ljudmi v Gazi ... to je hujše od smrti. Brez hrane in vode, v temni sobi, napolnjeni z bogve koliko ljudmi, ki jih je groza vsako minuto, uro, dan in mogoče celo leta. Zato je bila smrt blagoslov, popoln blagoslov," je takrat dejal Hand.

Vendar nočne more še zdaleč ni bilo konec. Nekaj tednov pozneje so mu sporočili, da je prišlo do napake - njegova hčerka namreč ni umrla, temveč so jo ugrabili. Hand se je pozneje na vse pretege trudil, da bi oblasti prepričale Hamas, da izpusti talce. 

Emily Hand je pred tednom dni v ujetništvu praznovala deveti rojstni dan. Njen oče je takrat povedal, da najbrž sploh ne ve, da ima rojstni dan, prav tako pa je poudaril, da jo doma čakajo darila. Čeprav je ostal optimističen, so ga pogosto premagale solze. Dejal je, da se bo po njeni vrnitvi domov popolnoma osredotočil na njeno okrevanje. 

Vrnitev domov

Ko se je Emily vrnila domov, je Hand medijem povedal, da ji bo priredil največjo rojstnodnevno zabavo. "Emily se je vrnila k nam. Po 50 izredno težkih dneh ne najdemo besed, s katerimi bi opisali svoja čustva," je dejal. Dodal je, da je deklica "zlomljena, vendar nepoškodovana".

Življenje devetletnice ni bilo najlažje - ko je bila Emily stara dve leti, je njena mama umrla zaradi raka. Mama od njene sestre in brata jo je vzela pod okrilje, vendar je umrla v napadih 7. oktobra. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol