10. 5. 2022, 16:30 | Vir: STA

Evropska komisija v več milijonsko naložbo le za te lastnike plovil: ste med njimi?

Profimedia

Evropski investicijski sklad je skladu za trajnostno pomorsko infrastrukturo namenil podporo ukrepom za vzpostavitev trajnostne pomorske infrastrukture.

Sredstva bodo med drugim namenjena financiranju plovil, ki uporabljajo učinkovitejša ali alternativna goriva, so zapisali na Evropski komisiji.

Sklad za trajnostno pomorsko infrastrukturo podpira prehod svetovne pomorske industrije na ogljično nevtralno gospodarstvo do leta 2050, kar je v skladu s ciljem evropskega zelenega dogovora, da se do leta 2050 odpravijo neto emisije toplogrednih plinov, so pojasnili v Bruslju. 

Profimedia


"Glede na veliko količino blaga, ki se vsak dan prevaža po naših oceanih, je jasno, da mora pomorski sektor pomembno prispevati k naši ciljni ogljični nevtralnosti do leta 2050," je izpostavil evropski komisar za gospodarstvo Paolo Gentiloni.

Finančna injekcija skladu za trajnostno pomorsko infrastrukturo po njegovih besedah prestavlja temelj za podporo bolj trajnostnim ladjam in pristaniški infrastrukturi, katerih cilj je pospeševanje rabe obnovljivih virov energije na morju.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord