27. 2. 2024, 15:48 | Vir: STA

Neverjetno: evropsko poslanko napadli z berglami

Profimedia

Vnukinja nekdanjega fašističnega voditelja Benita Mussolinija in evropska poslanka je postala tarča napada z berglo, a se odloča za mirno pot naprej.

Evropska poslanka Alessandra Mussolini, vnukinja italijanskega fašističnega voditelja Benita Mussolinija, trdi, da je bila v Strasbourgu žrtev napada. Nanjo naj bi se spravil moški, ki je vanjo med drugim zalučal berglo. Prijave na policijo ne namerava vložiti. 61-letna poslanka iz vrst italijanske stranke Naprej Italija je pozno v ponedeljek na omrežju X objavila posnetek, v katerem pove, kako jo je "napadel nekdo, ki je govoril italijansko".

Namenil naj bi ji niz žaljivk, nato pa vanjo zalučal berglo, ki jo je zadela v hrbet in ramo. "Preveč je nasilja," njene besede ob tem povzema italijanska tiskovna agencija Ansa.

Za francosko tiskovno agencijo AFP je nato dejala, da ne namerava vložiti prijave na policijo, saj da želi to pustiti za sabo. "Moramo se boriti proti nasilju, vsem oblikam nasilja, sicer ne bomo prišli nikamor," je dejala in dodala, da je bila deležna izjemne solidarnosti, tudi v Evropskem parlamentu.

Mussolinijeva, katere politična kariera sega v 90. leta preteklega stoletja, je že tretjič članica parlamenta s sedežem tako v Strasbourgu kot Bruslju. Nazadnje je poslanski stolček zasedla leta 2022, ko je Antonio Tajani zasedel položaj zunanjega ministra v vladi italijanske premierke Giorgie Meloni.

Obenem je Mussolinijeva, nečakinja igralke Sofie Loren, tudi nekdanja igralka, pevka in manekenka.