N. V. | 24. 7. 2022, 14:30

Spremenili so Facebook! Kakšne so novosti?

Profimedia

Priljubljeno družbeno omrežje uvaja novo funkcijo. Kaj omogoča uporabnikom?

Ko uporabniki v zadnjih dneh po prejemu posodobitve odprejo Facebook, jih pozdravijo Domači viri, tako imenovani Home feed. To je zavihek, ki prikazuje prilagojeno vsebino na podlagi Facebookovih priporočil. Nato s klikom na zavihek Viri najdete nedavne objave svojih prijateljev, skupin in strani. Zdaj pa prihaja sprememba.

Novost

V četrtkovi objavi na svojem Facebooku je generalni direktor Mete Mark Zuckerberg dejal, da je ena najbolj zahtevanih funkcij za Facebook orodje, ki ljudem zagotavlja, da ne zamudijo objav svojih prijateljev.

"Aplikacija se bo še vedno odprla za prilagojen vir na zavihku Domov, kjer bo naš mehanizem za odkrivanje priporočil vsebino, za katero menimo, da vas bo najbolj zanimala," je zapisal.

"Toda zavihek Viri (Feeds) vam bo dal možnost, da dodatno prilagodite in nadzirate svojo izkušnjo," je pojasnil.

Kako uporabljati Facebookova zavihka Domov in Viri?

Zavihek Domov bo deloval predvsem kot mesto, kjer Facebook prek algoritemskih priporočil uporabnikom pošilja nove vsebine in ustvarjalce. Na domači strani bodo uporabniki lahko ustvarjali kratke videoposnetke 'Reels' in klikali zgodbe drugih ljudi. V bistvu, če uporabljate zavihek Domov, bi morali videti vsebino, za katero Facebook meni, da vam bo všeč, ne glede na to, od kod prihaja.

Na zavihku Viri – ki se nahaja v vrstici z bližnjicami na dnu aplikacije Facebook v sistemu iOS in na vrhu aplikacije v sistemu Android – uporabniki ne bodo videli nobene predlagane vsebine. Namesto tega si bodo lahko ogledali objave, videoposnetke in fotografije ljudi in skupin, ki jih poznajo, v kronološkem vrstnem redu. Na ta način je zavihek Viri nekakšna vrnitev na stari Facebook.

Po kliku na Viri bodo imeli uporabniki možnost preklapljanja med novim nizom zavihkov na vrhu aplikacije, ki bo filtriral kronološke objave, ki jih vidijo po prijateljih, straneh, skupinah ali vseh treh kategorijah skupaj. Znotraj virov lahko uporabniki tudi prilagodijo zavihek priljubljenih, da jim ekskluzivno prikazujejo objave izbrane skupine prijateljev, strani in skupin, ki jih najbolj zanimajo. Uporabniki lahko dodajo do 30 priljubljenih strani.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord