23. 5. 2022, 07:00

Zaradi vstopa Finske v Nato se je pivovarju porodila NORA ideja!

Profimedia

Poslovno žilico in naklonjenost do vojaškega zavezništva je Finec izkoristil sebi v prid. Preberite, kako!

Ko se je Finska odločila za članstvo v zvezi Nato, se je 42-letni lastnik majhne pivovarne v Savonlinni, ki leži le 50 kilometrov od ruske meje, odločil, da bo to proslavil na prav poseben način. Petteru Vanttinenu se je utrnila ideja, da bi se lahko temu za njegovo državo zgodovinskemu dogodku poklonil z izdajo novega piva!

Vitez z Natovo zvezdo

Pivo iz imenom OTAN ima pločevinko s sliko modro-belega viteza z zvezdo Nata na prsih. A ne le embalaža, izjemen je tudi njegov okus po "varnosti s pridihom svobode", pravi Vanttinen.

Slike pločevink piva so hitro zaokrožile po svetovnih družbenih omrežjih, Vanttinenovo objavo so delili celo nekateri finski poslanci. In tako se je začela njegova neverjetna 'pivska zgodba', ki je hitro obkrožila svet.

Neprestano mu zvoni telefon

"Klicali so me z vsega sveta, iz ZDA, Japonske, Nemčije, preveč jih je, da bi se jih spomnil," je dejal Vanttinen in tudi povedal, da mu telefon že več dni zvoni 24 ur na dan. "Običajno prodamo približno sto pločevink piva na dan, zdaj jih več kot 3000," je dodal.

S sliko svojega zmagovalnega piva se je pohvalil tudi na Instagramu!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Petteri Vänttinen (@petterivee)

Povpraševanje narašča

Njegova majhna pivovarna, v kateri je zaposlenih osem ljudi, se trudi zadovoljiti vedno večje povpraševanje. Pivo na temo Nata se razproda vsakič, ko je na voljo.

Naslednji teden se bo povezal z največjima trgovskima verigama na Finskem, tako da bo pivo OTAN v prodaji po vsej državi.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol