19. 8. 2022, 18:18

Finska premierka na obtožbe o uživanju mamil odgovarja takole ...

Profimedia

Ima tudi ona pravico do zabave v svojem prostem času in zasebnem življenju? Njen odziv je bil jasen, preberite!

Finska premierka Sanna Marin je bila deležna številnih kritik po razkritju videoposnetka z zabave, na katerem je videti, kako pleše in se zabava, v ozadju pa je slišati ljudi, ki kričijo o kokainu. Na kritike se je že odzvala in pravi, da bo branila svojo pravico do uživanja prostega časa, poroča spletni portal Politico.

Sporočila je tudi, da je opravila test na prepovedane droge. Rezultati testa, ki bodo pokazali, ali je prepovedane substance zares uživala, naj bi bili znani v prihodnjem tednu.

Skupaj z nekaterimi znanimi prijatelji zabavala v zasebni hiši, nato pa obiskala dva bara. "To so zasebni posnetki, ki niso bili namenjeni objavi," je 36-letnica za finski časopis Iltalehti in obenem izrazila razočaranje, da so posnetki pricurljali v javnost.

Marinova pravi, da nima ničesar za skrivati in da ni storila ničesar nezakonitega.

Marinova pravi, da nima ničesar za skrivati in da ni storila ničesar nezakonitega.

Profimedia

Na zabavi je sicer pila alkohol, vendar je dejala, da ni jemala drog.

Poudarila je, da ima pravico do preživljanja prostega časa na enak način, kot to počnejo njeni vrstniki, in finski televizijski postaji Yle povedala, da upa, da ljudje to lahko sprejmejo.

Marinova je v preteklosti že vzbujala pozornost zaradi obiskovanja rock festivalov in zabav v nočnih klubih. Medtem ko so številni mladi na Finskem ponosni na "divjo plat" svoje premierke, je videoposnetek sprožil tudi kritike ljudi, ki menijo, da je njeno vedenje neprimerno.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.