A. B. | 21. 9. 2022, 06:00

(FOTO) 6 najodmevnejših pogrebov, ki ne bodo nikoli pozabljeni

V novejši zgodovini ostaja malo sloves, ki so za zmeraj ostala zapisana v spomin. Zbrali smo tiste, ki ste si jih v živo ali na televizijskih zaslonih morda ogledali tudi sami.

Slika 4/7

Princesa Diana (1961-1997)

Slovesnega pogreba princese Diane se je udeležilo 2000 ljudi. Milijoni so spremljali pogrebni sprevod na ulicah Londona, 2,6 milijarde ljudi po vsem svetu pa si ga je ogledalo po televiziji. Smrt "ljudske princese" je povzročila prizore javnega žalovanja brez primere.

Kočija z oboroženim spremstvom, na kateri je bila njena krsta, je zapustila Buckinghamsko palačo v spremstvu stražarjev, ki so jo odpeljali v Westminstrsko opatijo. Po bogoslužju v Westminstrski opatiji je bila princesa Diana pokopana na zasebni slovesnosti na posestvu v lasti družine Spencer. Preden so jo pokopali, so odstranili kraljevo zastavo, ki je prekrivala krsto princese Diane, in jo nadomestili z zastavo družine Spencer.

Princesa je umrla v prometni nesreči in šele letos smo javno skozi eno izmed TV-serij izvedeli, da naj bi skozi pismo, ki ga je napisala, svojo smrt predvidela in na njo opozorila tudi svojega odvetnika. A ji ni nihče prisluhnil.

Za ogled nadaljnjih odmevnih pogrebov pritisnite NAPREJ