R.S. | 19. 9. 2022, 15:18

FOTO: Kdo iz kraljeve družine je izrekel zadnje slovo kraljici? Vemo, da sta ob njej bila Meghan Markle in princ Harry

Twitter/The Royal Reporter

Pogreb kraljice Elizabete ll. je postal eden najbolj obiskanih dogodkov na svetu. So se ga udeležili vsi člani kraljeve družine?

Britanska kraljeva družina je na zadnjo pot pospremila pokojno britansko kraljico Elizabeto II. Princu Williamu in Kate Middleton sta se na pogrebu pridružila njuna najstarejša otroka - devetletni George in sedemletna Charlotte. Charlotte si je prvič nadela klobuk s pentljo, kar je bila ganljiva gesta kraljici. Nosila je tudi diamantno broško v obliki podkve, ki ji jo je podarila njena prababica.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by People Magazine (@people)

Pogreba pa se ni udeležil štiriletni princ Louis, sin princa Williama in Kate Middleton. Razlog, da se najmlajši sin princa in pricese Valižanske ni udeležil pogreba, se skriva v tem, da naj bi bil še premlad, da bi zares razumel dogajanje, navajajo na Daily Mail. Na pogrebu tudi ni otrok Meghan Markle in princa Harrya, saj sta prav tako premlada. 

Twitter/Strenouos Blog

Preostali člani kraljeve družine

Od kraljice pa sta se prišla poslovit tudi princ Harry in njegova žena Meghan Markle. Pridružila sta se kralju Karlu III. in drugim članom kraljeve družine v procesiji do Westminstrske opatije iz Westminstrske dvorane, kjer je kraljica ležala od srede.

Twitter/Yahoo Lifestyle

V središču pozornosti je seveda nov kralj, Karel III., ki se je pred pogrebom zahvalil vsem, ki so izrazili iskreno sožalje: "V zadnjih dneh sva bila z ženo globoko ganjena zaradi številnih sporočil sožalja in podpore, ki sva jih prejela iz Velike Britanije in po svetu."

Twitter/Elliot Wagland

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.