A. B. | 19. 9. 2022, 12:39

Imamo prvo fotografijo Pahorja s pogreba kraljice: poglejte, s kom je vstopil

Twitter/Borut Pahor/Profimedia/fotomontaža

Slovenski predsednik je na povabilo prestolonaslednika Karla lll. odpotoval v britansko prestolnico in svoje zadnje slovo izrekel tudi sam.

Predsednik republike Borut Pahor se je v Londonu udeležil pogreba pokojne britanske kraljice Elizabete II. Vabilo je sprejel od britanske veleposlanice v Sloveniji Tiffany Sadler, ki mu je prenesla povabilo novega britanskega kralja Karla III. in članov kraljeve družine.

Z ramo ob rami z drugimi političnimi akterji 

V Westminstrsko opatijo je vstopil skupaj z drugimi političnimi gosti, med drugim ob francoskem predsedniku Emmanuelu Macronu, hrvaškem predsedniku Zoranu Milanoviću, izraelskem predsedniku Isaacu Herzogu.

Youtube/1News

Slovesnosti se je pridružil tudi predsednik Združenih držav Amerike Joe Biden z ženo Jill Tracy Jacobs Biden, avstralski premier Anthony Albanese in kanadski premier Justin Trudeau. Prispela sta tudi nekdanja britanska premierja Tony Blair in Gordon Brown ter kitajski podpredsednik Vang Čišan

Zadnje slovo od monarhinje

Na Instagramu je slovenski predsednik že včeraj delil utrinke njegovega žalovanja. V Westministrski palači se je namreč tudi sam poklonil pokojni monarhinji, ob tem pa delil svoje prve besede: "Trenutek neke posebne spokojnosti na balkonu Westministrske palače pred krsto kraljice Elizabete ll.," je zapisal. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Borut Pahor (@borutpahor)

Kot lahko vidimo na fotografiji, je oblekel uglajeno obleko in v žep na suknjiču zataknil bel robec. Ta bi lahko po tradicionalni simboliki predstavljala občutke čistosti, jasnosti in kreposti. 

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ