21. 5. 2022, 14:07

Ganljivo sporočilo očeta umrlega Mateja

Twitter/Jovana Čirković

Nenad Periš je v sredo zvečer prispel v Beograd, kjer so po 139-dnevnem iskanju našli truplo njegovega sina Mateja, ki je izginil v noči med 30. in 31. decembrom lani.

"Človek, ki izgubi nekoga, kot sem jaz izgubil svojega Mateja, ima samo eno upanje, in to je, da mu bom čim bližje. Zgodilo se bo enkrat, ne vem kdaj, vendar se bo zgodilo. Moje misli in moji pogledi bodo vedno iskali mojega sina in vedno mu bom želel biti čim bližje. Tu na Zemlji moramo živeti do nekega novega srečanja," je ganljivo sporočilo za Slobodno Dalmacijo povedal oče umrlega Mateja, Nenad Periš.

"Kar želim je, da v dogovoru z družino in mamo mojega sina obvestim javnost, da bo pogreb našega Mateja miren med najožjimi in sorodniki. Vsi, ki želijo, se lahko v srcu in duši poslovijo od našega Mateja. Zato prosim javnost, da spoštuje našo željo, da se dostojno poslovimo od našega Mateja, v krogu družine. Osebno nikomur ne zavračam nobene simpatije, želim pa si preprosto v miru posloviti od sina," je poudaril Periš.

Izrazil je veliko hvaležnost vsem, ki so bili z njim in njegovo družino zadnjih 139 dni

"Še enkrat hvala Ministrstvu za notranje zadeve Srbije, ki je opravilo odlično delo. Hvala Ministrstvu za notranje zadeve Republike Hrvaške, pa tudi Ministrstvu za notranje zadeve BiH, ki je del dela tudi opravilo. Hvala vsem znanim in neznanim ljudem, ki so me in mojo družino podpirali. Hvala medijem, državljanom Srbije in Beograda, duhovnikom, ki so mi bili v neizmerno pomoč, mojim Splićankom, Blaženku Bobanu, županu Splitsko-dalmatinske županije, vsem prebivalcem Republike Hrvaške, ki ste mi poslali mi sporočila podpore. Ena velika hvala Vladi Republike Hrvaške, predvsem pa predsedniku vlade Andreju Plenkoviću, ki mi je dal podporo, kadar je le mogel," je zaključil Periš.

Oče se je zahvalil novinarjem in vsem, ki so mu stali ob strani. Dejal je: “Prišli smo do konca. S sinom se odpravljam domov.” Med drugim je dejal, da mu je Beograd veliko dal, čeprav je njegov sin tam končal življenje. Podpora vseh mu je pomagala, danes občuti ljubezen in skrb, dobil je vse, kar je v teh trenutkih potreboval.

“Spomine iz Beograda bom nosil kot neizmerno žalost. Prosim Boga, da mi da moč,” je dejal.

Dodal je tudi, da misli, da bo po vsem tem postal boljši človek. Po koncu so truplo odpeljali v Split, kjer ga bodo pokopali.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ