16. 11. 2023, 23:32 | Vir: STA

Našli truplo izraelske talke, ki jo je v oktobrskem terorističnem napadu ugrabil Hamas

Profimedia

Preminulo so že identificirali in o smrti obvestili njeno družino.

Izraelska vojska je danes sporočila, da je v okolici največje bolnišnice na območju Gaze Al Šifa našla truplo talke, ki so jo v začetku oktobra v Izraelu zajeli borci skrajnega palestinskega gibanja Hamas. Njeno truplo so pripeljali v Izrael, kjer so ga identificirali in o smrti talke obvestili njeno družino.

Profimedia

Racije na območju bolnišnice

Truplo Jehudit Vajs, ki je bila 7. oktobra ugrabljena iz njenega doma v kibucu Beri blizu meje z Gazo, so vojaki našli v zgradbi ob bolnišnici Al Šifa, piše v izjavi izraelske vojske. V stavbi naj bi poleg trupla talke našli tudi vojaško opremo, vključno s kalašnikovi in raketometi.

Izraelska vojska sicer od srede izvaja racije v bolnišničnem kompleksu Al Šifa v Gazi, kjer trdi, da je odkrila vojaško opremo, poveljniške in nadzorne centre Hamasa ter informacije in posnetke o talcih, ki jih je Hamas zajel v Izraelu. Izraelska vojska je objavila tudi animacijo, ki prikazuje domnevne prostore pripadnikov Hamasa pod bolnišničnim kompleksom.

Izraelci uničili več bolnišničnih oddelkov

Ministrstvo za zdravje v Gazi pa opozarja, da so izraelske sile v Al Šifi uničile radiološki oddelek, oddelek za opekline in oddelek za dializo. Prav tako naj bi zasliševale zdravnike, paciente in razseljene v bolnišnici.

Izraelsko obleganje in bombardiranje Gaze se je začelo 7. oktobra, ko so borci Hamasa v napadu na Izrael ubili 1200 ljudi in zajeli okoli 240 talcev. V izraelski ofenzivi, ki je sledila, pa je bilo v Gazi ubitih okrog 11.500 ljudi.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol