R.S. | 27. 7. 2023, 12:00

FOTO: Policija odprla torbo dostavljavca Glova in Bolta. Kar so odkrili, je presenetilo vse

Fotografija je simbolična.

Bobo

Nikoli ne boste uganili, kaj je skrival v dostavljalnih torbah. 

Dostavljavec Glova in Bolta je namesto hrane dostavljal nekaj drugega. Na mestni tržnici v Zagrebu so ga pri izvajanju poostrenih nadzornih ukrepov ustavili policisti. V eni roki je imel torbo Bolta, v drugi Glova. V njuni notranjosti pa se ni nahajala hrana. Zaradi suma, da oseba skriva tobačne izdelke, ki jih prodaja na tržnici, so policisti osebo ustavili in pregledali vrečki, ki ju je prevažala.

Kaj so našli?

Policisti se niso motili - v vrečkah so se nahajali tobačni izdelki. Pri pregledu vsebine vrečk je bilo odkritih 7.320 kosov (366 zavojčkov) različnih vrst cigaret in 400 gramov drobno rezanega tobaka brez tobačnih znamk ministrstva za finance, ki so bili namenjeni nadaljnji prodaji na tržnici Volovčica, poroča Slobodna Dalmacija. 

Carina HR

Služba za mobilne enote Zagreb bo zoper osumljenca na pristojno občinsko državno tožilstvo vložila kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nedovoljene trgovine. Najdeno blago je bilo zaseženo, pristojnemu carinskemu uradu pa bo posredovan zahtevek za obračun in izterjavo trošarine v skupnem znesku 1103,64 evra, so sporočili iz carinskega urada.

Carina HR
Carina HR

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol