D. D. | 7. 9. 2023, 10:50

Barbarstvo brez primere: razkrito ozadje grozljive smrti, s trajekta so potisnili nebogljenega ...

Twitter/posnetek zaslona

Pristaniški delavci so opisali podrobnosti, kaj se je pravzaprav dogajalo in kdo je bil nesrečnik, ki je moral zaradi objestnosti posadke umreti.

Znane so dodatne podrobnosti grozljivega incidenta, ki se je te dni zgodil v Grčiji. Spomnimo, 36-letnik se je poskušal vkrcati na trajekt Blue Horizon za Kreto, dva člana posadke pa sta ga potisnila z ladje. Moški je padel v morje in umrl. 

Pristaniška uprava izvaja vse potrebne ukrepe za razjasnitev primera, pristaniški delavci pa so opisali podrobnosti, kaj se je pravzaprav dogajalo in kdo je bil nesrečnik, ki je moral zaradi objestnosti posadke umreti. Kot so povedali, je bil trajekt privezan na pomol, rampe so bile odprte, v času dogodka pa obalne straže ni bilo na vidiku. 

"Dve minuti v vodi, s prižganim trajektom in vrtečim propelerjem nihče ne more preživeti. Ne glede na to, kako dober plavalec si, si končal. Ta vrtinec je kot pralni stroj," pravijo delavci v pristanišču. kjer se je zgodila tragedija.

Iz morja so ga izvlekli po 15 minutah

"Ljudje so kričali, naj se ustavijo. Toda trajekt se ni ustavil," pravijo priče. Po njihovih besedah ​​je bil moški v morju 15 minut, preden so ga izvlekli. Le majhen del njegovega telesa je bilo videti lebdečega z obrazom navzdol. Rešilni jopič, vržen s potniške ladje Elyros, ki je začela pluti približno ob istem času kot Blue Horizon, je bil edini poskus reševanja nesrečneža.

Potniki so po telefonu stopili v stik z obalno stražo, opisali vse, kar so videli, in poslali povezane videoposnetke, navaja dnevnik.hr. Odgovorni so nato potrebovali kar petdeset minut, da so ladji ukazali vrnitev v pristanišče, kjer je ostala zasidrana do srede zjutraj z večino potnikov na krovu.

Moški naj bi bil invalid s posebnimi potrebami. Živel je na Kreti, v Pirej pa naj bi se odpravil pogosto, saj tam živi njegova sestra. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol