26. 10. 2023, 14:56 | Vir: STA

Grenko slovo: sinova se morata po 40 letih izseliti iz "hotela mama"

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Njuna mama je celo vložila tožbo ...

V Italiji se je 75-letna mati naveličala tega, da njena polnoletna sinova, stara 42 in 40 let, še vedno živita doma, zato ju je poskušala prepričati, da si najdeta svoje bivališče, tudi zato, ker sta zaposlena, a zaman. Zato se je odločila, da ju toži, in sodišče ji je sedaj pritrdilo.

Upokojenka iz severnoitalijanskega mesta Pavia je odrasla sinova, ki živita v njeni hiši, že večkrat poskušala prepričati, da se odselita na svoje, saj imata oba službo. Poleg tega tudi nista želela prispevati za stroške in opravljati gospodinjskih opravil. Vendar pa sinova za to nista hotela slišati.

Fotografija je simbolična.

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Vložila tožbo

Mati je imela dovolj, da sinova še vedno živita v "hotelu mama", zato je na sodišču vložila tožbo, da bi se sinova izselila. Sodišče v Pavii je razsodilo materi v prid in sinovoma določilo rok 18. december, do katerega se morata izseliti.

V Italiji razmeroma veliko otrok živi pri starših tudi po svojem 18. letu. Večinoma gre za moške, ki se jih je zato oprijel vzdevek "mammoni" ali mamini sinčki oziroma "bamboccioni", veliki dojenčki.

Zaradi negotovih zaposlitvenih možnosti se je število Italijanov, ki ostajajo doma pri starših, povečalo. Glede na lansko raziskavo evropskega statističnega urada Eurostat je bila v Italiji povprečna starost, pri kateri so se ljudje odselili od doma, natanko 30 let. Dobrih 66 odstotkov Italijanov, starih od 18 do 34 let, živi pri starših. Ta delež je precej nad povprečjem EU, ki znaša 50 odstotkov.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol