P.M. | 25. 2. 2023, 20:41

Grozljiv umor svetovno znane manekenke: v priporu tudi njen nekdanji mož

Profimedia

Še prejšnji teden se je pojavila na naslovnici revije L'Officiel Monaco, njeno razkosano truplo so v petek našli v najemniškem stanovanju.

Policija v Hong Kongu je našla dele telesa znane manekenke in vplivnice Abby Choi, zaradi njenega umora pa so že aretirali tri osebe. Prijavo, da je 28-letnica pogrešana, je policija prejela v sredo, njeno razkosano truplo so v najemniškem stanovanju v severnem okrožju Tai Po v Hongkongu našli v petek. Nazadnje naj bi jo videli v torek, ko so na nadzornih posnetkih opazili, da so jo ugrabili. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Abby Choi (@xxabbyc)

Poleg delov trupla, med katerimi so bili nekateri v hladilniku, so policisti v stanovanju odkrili tudi človeško tkivo v loncih za juho. "V stanovanju so našli še orodje, ki se uporablja za razkosanje človeških trupel, med drugim stroje za mletje mesa, motorne žage, dolge dežne plašče, rokavice in maske," je povedal nadzornik pri policiji Alan Chung.

V stanovanju, ki ga je najel njen nekdanji tast, so našli tudi njene kreditne kartice, osebno izkaznico in druge osebne stvari. Po policijski akciji so pridržali njenega nekdanjega moža Alexa Kwonga, njegove starše in brata, ki so osumljeni, da so skupaj umorili Abby. Policisti domnevajo, da je bilo v ozadju umora finančno koristoljublje.

Priljubljena modna ikona se je redno pojavljala na modnih revijah tako doma kot po svetu, redno naj bi jo videvali tudi v družbi slavnih oseb. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol