J. B./STA | 20. 11. 2022, 11:33

Grozljiva smrt na morju: ko so zagledali ladjo, so s čolna poskakali v vodo in se utopili

Profimedia

Hiteli so proti boljšemu življenju naproti, nato pa se je kruta usoda grdo poigrala z njimi.

V Sredozemskem morju so umrli najmanj štirje migranti, katerih čoln se je zaradi slabega vremena znašel v težavah, je sporočila italijanska obalna straža.

Na čolnu je bilo 13 migrantov, ki so se v vodah, kjer je za reševanje pristojna Alžirija, v soboto znašli v težavah zaradi slabega vremena. Pristojne oblasti so za pomoč migrantom zaprosile trgovsko ladjo Christina B, ki je bila v bližini. Ko so zagledali ladjo, so nekateri migranti poskakali v morje.

Šest moških in eno žensko so rešili na ladjo, štirje ljudje so umrli, preden so jih uspeli potegniti iz vode, dva človeka pa še pogrešajo.

Alžirske oblasti so za pomoč zaprosile italijansko obalno stražo, ker so bili migranti blizu območja, kjer je za reševanje pristojna Italija, ter več kot 100 navtičnih milj od alžirske obale. Odtlej je operacijo reševanja usklajevala Italija.

Na čolnih več kot 93.000 migrantov

Številni migranti se v upanju na boljše življenje v Evropski uniji podajajo iz Afrike na tvegano pot čez Sredozemsko morje. Mnogi med njimi skušajo priti v Italijo. Po najnovejših podatkih italijanskega notranjega ministrstva je letos v Italijo na čolnih prispelo več kot 93.600 migrantov.

Italijanska skrajno desna vlada premierke Giorgie Meloni želi ustaviti val migrantov in predlaga vzpostavitev centrov v Severni Afriki, kjer bi migranti lahko zaprosili za azil v Evropi. Italija je z nedavno zavrnitvijo izkrcanja rešenih migrantov povzročila zaostritev odnosov s Francijo in Nemčijo.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol