Ni. Vu. | 12. 10. 2023, 13:05

Grozljive posledice peklenskega terorja: Hamas sežigal žive ljudi in obglavljal dojenčke (pretresljive izpovedi)

Profimedia

Ko so izraelski vojaki prispeli na prizorišče masakra, za katerega so poskrbeli pripadniki Hamasa, so bili priča prizorom, ki jih nikdar ne bodo mogli izbrisati iz spomina. Je človeštvo res dokončno zavilo v slepo ulico?!

Svetovno javnost je pretreslo pričanje izraelskih vojakov, ki so s solzami v očeh in grozo na obrazih opisovali srhljive prizore, na katere so naletele v naseljih, v katerih je nedavni napad Hamasa terjal največ žrtev. To so bili prizori, ki so v popolnem nasprotju s človeško in vojaško etiko ... Po besedah vojakov so odkrili obglavljene dojenčke in na stotine mrtvih civilistov, ki jih je Hamas brez milosti pomoril na njihovih domovih.

Izraelska vojska je v izjavi za javnost potrdila pričanja svojih vojakov. "Težko je verjeti, da bi lahko celo Hamas izvedel tako barbarska dejanja," je dejal tiskovni predstavnik izraelskih obrambnih sil za BBC. Dodal je, da so patologi, ki so obiskali prizorišče pokola blizu Gaze, potrdili smrti 108 ljudi. Med njimi so bili številni otroci, celo dojenčki.

Profimedia

Izraelski premier Benjamin Netanjahu je ob tem poudaril, da so napadalci sodelovali pri različnih zločinih, ki so jih nato celo objavljali na družbenih omrežjih. Slednje so preplavili številni grozljivi posnetki, vključno s privezovanjem fantov in deklet ter streljanjem v glave, sežiganjem živih ljudi, posilstvom žensk in obglavljanjem vojakov. Netanjahu je vse skupaj komentiral z besedami, da je "Hamas hujši od ISIS".

Tokratni konflikt na Bližnjem vzhodu je več kot očitno ušel izpod nadzora, najhuje pri vsem tem pa je, da ga še dolgo ne bo konec …

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol