R.S. | 6. 11. 2023, 08:42

Mama ugrabljene talke se bori za življenje: "Morda se nikoli več ne bosta videli"

Facebook/Reut Livne-Tarandach

Njeno stanje se je poslabšalo, ko je izvedela, da so hčerko ugrabili. 

Noa Argamani je ena izmed talk, ki jo je teroristična skupina Hamas ugrabila na glasbenem festivalu Supernova v Izraelu. Posnetek njene ugrabitve je šokiral svet - 26-letna Izraelka je na motorju prosila svoje ugrabitelje, naj je ne ubijejo. 

26-letnica je edinka, njeni starši pa jo pogrešajo že skoraj mesec dni. Preden so jo ugrabili, jima je poslala sporočilo, v katerem jima je zagotovila, da je v redu in da ju bo poklicala pozneje. Vendar klica nikoli nista prejela. Začela sta pregledovati bolnišnice, dokler nista videla grozljivega videoposnetka

Facebook/Israel in Hong Kong

Njen oče Yaacov Argamani je spregovoril o pretresljivem poteku dogodkov 7. oktobra: "Poklical me je hčerkin prijatelj in povedal, da je videl posnetek, na katerem jo z motorjem peljejo proti Gazi. Najprej nisem hotel verjeti. Mislil sem, da je morda videoposnetek zamegljen. Upal sem, da je. Upal sem, da to ni bila ona," je povedal za MZZ. Vendar se njegove želje niso uresničile. "Ogledal sem si posnetek in takoj videl, da je to Noa. Bila je prestrašena, okamenela, prav tako njen fant. Takšen posnetek človeka zlomi, še posebej, ker je moja žena v takšnem stanju, v kakršnem je," je dodal. 

Boj z rakom

Mama ugrabljene Izraelke se bori z rakom na možganih. Njen mož se boji, da ji ni ostalo veliko časa, saj se ji je stanje po ugrabitvi hčerke poslabšalo, poroča Daily Mail. "Nimam besed, s katerimi bi vam razložil, kaj doživljamo. Imam srečo, da imam okoli sebe družino, ki me obdaja z ljubeznijo, vendar spim sam s svojimi mislimi, ki me utapljajo. Moja žena ni v najboljšem stanju, zdravniki zanjo nimajo veliko upanja. Za nas kot družino je to zelo težko obdobje," je povedal njen mož. 

Yaacov je ob ženini postelji v bolnišnici v Tel Avivu dejal, da ga je najbolj strah, da se Noa in njena mati ne bosta nikoli več videli. Noa naj bi sicer bila živa, saj so jo videli na videoposnetkih, ki jih je objavil Hamas. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol