8. 10. 2023, 22:44 | Vir: STA

Na prizorišču, kjer so se zabavali mladi, se je zgodil pravi pokol

Omrežje X/Visegrad/posnetek zaslona

Po napadu pripadnikov Hamasa so se razbežali, ti pa so vsevprek streljali na njih.

Na prizorišču festivala elektronske glasbe, kamor so v soboto zjutraj ob začetku napada na Izrael vdrli pripadniki Hamasa ter začeli streljati, so našli najmanj 260 trupel, iskanje pa se še nadaljuje, poroča izraelski portal Ynet, ki ga povzemajo tuje tiskovne agencije. Portal se sklicuje na navedbe reševalcev.

Pripadniki skrajnega palestinskega gibanja Hamas so napadli udeležence zabave, ki je potekala blizu meje z območjem Gaze. Po navedbah prič se je tam zgodil pravi pokol. V medijih je bilo objavljenih več posnetkov, ki prikazujejo ljudi, kako bežijo pred streli. Preživeli so povedali, da je bilo kot v grozljivki, vse skupaj pa je trajalo več ur. Na posnetku je videti, kako se nekateri med begom držijo za roke, sprva še skušajo pred streli pobegniti z avtomobili, na koncu pa se odločijo, da te zapustijo in samo tečejo.

"Ugasnile so luči in nenadoma so pritekli napadalci ter začeli streljati v vse smeri," je za BBC dejala ena od preživelih. Na festivalu je bilo okoli 3000 ljudi, večinoma mladih tudi iz Evrope in ZDA. Med pogrešanimi je še vedno tudi mlada Izraelka Noa Argamani.

Videoposnetek njene ugrabitve je že v soboto zaokrožil po družbenih medijih. Kaj se z njo dogaja oziroma ali je še živa, zaenkrat ni znano.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol